Şubat Ayı Evde Bakım Maaşları Yattı mı?

Şubat ayının gelmesi ile beraber evde bakım maaşları sorgulanmaya başlandı. Aylık olarak devlet tarafından evde bakım için hizmet eden kişilere ödenen evde bakım maaşlarının ödenme zamanı merak ediliyor. Peki şubat ayı evde bakım maaşı yattı mı? 8 Şubat 2021 evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

08.02.2021-09:42 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-09:42) Şubat Ayı Evde Bakım Maaşları Yattı mı?

Hasta, yaşlı veya bakıma ihtiyacı olan kişilerin evde bakımlarının gerçekleştirilmesi, ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak evde bakım maaşı verilmektedir. Peki 2021 Şubat ayı evde bakım maaşları yattı mı? Evde bakım maaşları ne kadar?

ŞUBAT AYI EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Evde bakım maaşları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15-31'i günleri arasında ödeniyor. Ancak ödemeler zaman zaman belirtilen tarihten önce de yapılabiliyor. Ödemeler henüz başlamadı.

EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER SORGULAMA 

E-Devlet ile sorgulama

Evde Bakım maaşı ödemelerinin yapılıp yapılmadığını e-devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sorgulama yapabilmek için TC kimlik numaranız ile e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna 'Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama' yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara erişebilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer alır.

SMS ile sorgulama

Evde bakım aylığı ödemesi alanlar sorgulama yapabilmek için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilmektedir.

EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Yaşlılık maaşı ödemeleri 2021 yılının ocak ayından itibaren zamlı olarak hesaplara yatacak. Evde bakım parası ise 1.544 lira 61 kuruştan 1,658 lira 19 kuruşa çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal