Stokçuluğun önüne geçildi: Otomobil piyasası normale dönüyor

Pandemi süreci ile stokçuluğa başlayan satıcılar, otomobil fiyatlarının artmasına neden oldu. Bakanlığın haksız rekabetin önüne geçmek için uyguladığı denetimler etkisini göstermeye başladı. Otomobil piyasası normale dönüyor.

29.08.2023-17:02 - (Son Güncelleme: 29.08.2023-17:08) Stokçuluğun önüne geçildi: Otomobil piyasası normale dönüyor

Tüm dünyada krize neden olan pandemi ile beraber, ekonomik dalgalanmayı fırsata çeviren galeri ve araç satıcıları, Otomobil fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu süreçte büyük mağduriyete uğrayan vatandaşların yardımına ise bakanlık koştu. Uygulanan sıkı denetimler sonrası stokçuluğun önüne geçilirken, sıfır araç kuyruğu da eridi. Piyasalarda ise araba fiyatlarında ciddi düşüşler yaşandı. 

Otomobil piyasası eski haline dönüyor

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, otomobil sektöründe yaşanan son gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. "Yılbaşında otomotiv sektörü gündem maddesi olmaktan çıkacak" diyen Ertemel, bakanlığın yürüttüğü uygulamanın piyasayı kontrol altına aldığını belirtti. 

Sıfır araçlar artık piyasada 

Ertemel, Bakanlığın da aldığı tedbirlerle artık sıfır araca erişim konusunda bir sıkıntının kalmadığını belirterek,"Eskiden bir sene belki uzun süreç teslimatlarla ilgili veriliyordu. Şuanda bu süreler bir aya veya hemen teslime dönmüş oldu. Bu sektörümüz ve son tüketici açısından çok olumlu" ifadelerini kullandı.

Güncel araba fiyatları

"Bakanlığımızın aldığı tedbirler çok etkili oldu"

Ertemel, Bakanlığın aldığı tedbirlerin çok etkili olduğunu belirtirken, "Sektörümüzün en önemli problemi olan kayıt dışı diye tabir ettiğimiz kişiler artık elini sektörümüzün üzerinden çekti. Bakanlığımızın aldığı tedbirler çok etkili oldu. Bu tarz kişilere uygulanan cezaların, internet sitelerine getirilen kısıtlamaların sonuçlarını görmeye başladık" dedi.

"Otomotiv sektörü gündem maddesi olmaktan çıkacak"

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, sıfır araçta yaşanan erişim rahatlığının ikinci ele de yansıdğını ifade ederken, "Yılbaşında otomotiv sektörü gündem maddesi olmaktan çıkacak" dedi.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal