Stephen Hawking'in Uyarıları Yeniden Hayat Buluyor

Ünlü bilim insanı Stephen Hawking'in dünyanın sonunun nasıl geleceği yönündeki teorileri gerçek mi oluyor? Evrene yönelik çıkarım ve düşüncelerinin uluslararası alanda saygı ve kabul görmesi, dünyanın sonuna diğer bir ifadeyle kıyamete yönelik uyarılarının da gerçekleşme olasılığını artırıyor.

15.05.2020-16:21 - (Son Güncelleme: 15.05.2020-17:39) Stephen Hawking'in Uyarıları Yeniden Hayat Buluyor

2018 yılında hayata gözlerini yuman ünlü bilim insanı Stephen Hawking'in dünyanın sonunun nasıl geleceği yönündeki teorileri gerçek mi oluyor? Evrene yönelik çıkarım ve düşüncelerinin uluslararası alanda saygı ve kabul görmesi, dünyanın sonuna diğer bir ifadeyle kıyamete yönelik uyarılarının da gerçekleşme olasılığını artırıyor. İşte Stephen Hawking'in evrenin sonuna yönelik gerçekleştirdiği tahminler..

2018'in Mart ayında 76 yaşında vefat eden İngiliz fizik profesörü Stephen Hawking genel görelilik ve karadeliklerle ilgili araştırmalarıyla kendini göstermişti.

Bununla birlikte Hawking sıklıkla kendi araştırma alanından çıkarak, önümüzdeki dönemlerde insanlığı bekleyen zorluklar ve varoluşsal tehditlere de vurgu yaptı. Bu husustaki çıkarımları medyada büyük tartışmalara yol açtı.

Hawking uzun yıllardır insanlığın diğer gezegenlere kalıcı olarak yerleşmek için harekete geçmesi gerektiğini ifade ediyordu. Bu açıklamaları dünya basınında yankı uyandırmıştı.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ, GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ VİRÜSLER…
Hawking'e göre insanlığı Dünya'dan silecek olaylardan kaçmak imkansızdır. Bu olaylar arasında göktaşı çarpması gibi kozmik olayların yanı sıra yapay zekâ, iklim değişikliği, genetiği değiştirilmiş virüsler veya nükleer savaş gibi olaylar da olabilir.

Bu doğrultuda 2016 yılında BBC'ye açıklamalarda bulunan Hawking, "Dünyada bir yıl içinde bir felaketin gerçekleşme ihtimali çok düşüktür. Ama bu ihtimal geniş bir zaman diliminde artar ve bin, 10 bin yıl gibi zaman dilimlerinde neredeyse kesin hale gelir" diye konuşmuştu.

İnsanlığın o süre zarfında evreni sarabileceğine işaret eden Hawking, yine de önümüzdeki 100 yıl için insanlara "Önümüzdeki yüzyıl boyunca uzayda kendine yeterli koloniler kuracak teknolojiye erişemeyeceğiz, bu yüzden bu süreçte çok dikkatli olmamız lazım." uyarısında bulunmuştu.

“BU SÜREÇTE ÇOK DİKKATLİ OLMAMIZ LAZIM!”
Öte yandan Stephen Hawking yapay zekânın fırsatlarının yanı sıra  tehditlerine karşı da uyarılar gerçekleştirmişti. Hawking bu yönde 2014 senesinde BBC'ye yaptığı açıklamada "Yapay zekânın tam olarak gelişmesi insanlığın sonunu getirebilir" ifadesine yer vermişti.

Hawking'e göre bugüne kadar geliştirilen basit yapay zekâlar çok kullanışlıydı. Kendisinin de insanlarla konuşmasını sağlayan bir yapay zekâ uygulamasıydı.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal