Steam Deck Fiyatı Ne Kadar, Ne Zaman Çıkacak?

Steam Deck konsollara rakip olmaya geliyor. Diğer oyun konsollarından farklı bir mantığa sahip olan Steam Deck teknik özellikleri dahil birçok bilgisi paylaşılmış durumda. Peki, Steam Deck nedir?

06.12.2021-16:06 - (Son Güncelleme: 29.01.2022-10:42) Steam Deck Fiyatı Ne Kadar, Ne Zaman Çıkacak?

Geri sayım başladı ve Steam Deck için beklenen tarih daralıyor. Oyun konsolu dünyasına yeni soluk getirme derdinde olan Steam, kendi oyun konsolunu tanıttı. Diğer konsollardan çok daha farklı bir yoldan ilerleyen Steam Deck konsolunun amacı insanların ucuz yolla oyun oynaması.

ÖN SİPARİŞLERİN TESLİM TARİHİ BELLİ OLDU

Bir blog yazısı paylaşan Valve, ürünün ne zaman çıkacağına dair bilgiler verdi. Valve, ön siparişlerin Şubat ayının sonunda oyuncuların eline ulaşacağını söyledi. Tedarik zinciri yüzünden insanların aklında bir endişe olduğunun farkında olduklarını söyleyen Valve, Nintendo Switch'i geride bırakmayı planlıyor.

STEAM DECK NEDİR?

Steam, birçok defa oyuncularının kalbini fiyatlarını düşük tutarak çalıyor. Türkiye’de döviz kuru yükselirken Steam döviz kurunu eskiye göre sabit tutarak fiyatlara zam yapmamıştı. Bir sene önce tanıttığı Steam Deck için az vakit kaldı. Steam Deck, taşınabilir bir bilgisayar tanımı yapılabilir. En üst segment bilgisayarların bir tık altında güce sahip olan deck; çok yönlü ve güçlü performans vaadi veriyor. Direkt olarak bilgisayarda kullanılan Steam’deki oyunlar Deck içinde de oynanabilecek. Bilgisayarın taşınabilir versiyonu en uygun tanımdır.


STEAM DECK TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Nintendo Switch şu an taşınabilir oyun konsolu alanında rakipsiz gözüküyor. Tek başına ilerleyen Switch, dezavantaj olarak az oyun çıkması ve AAA oyun azlığı olarak görülüyor. Birçok açıdan kusursuza yakın olan konsola rakip olarak Steam Deck geliyor. Teknik özellik olarak 7 inçlik bir dokunmatik ekrana sahiptir. Analog çubukların yanında dokunmatik yüzeylere sahiptir. Bu dokunmatik yüzeyler fare kullanımına benzer. Jiroskop özelliği sayesinde nişan alma daha basitleştirilmiştir. 


Deck’te sadece oyun değil, bilgisayarda yapılabilecek her şey yapılabiliyor. Bluetooth bağlantılı fare ve klavyeler konsola bağlanabilir. Deck televizyona da bağlanabiliyor. 16 gblık ram gücüne sahiptir. 8 RDNA 2 CU, 1,0-1,6 GHz grafik işlemcisi, Zen 2 4c/8t, 2,4-3,5 GHz işlemciye sahiptir. İşletim sistemi olarak SteamOS 3.0 kullanır.

STEAM DECK FİYATI NE KADAR?

Steam Deck yurt dışı için bakıldığında gayet makul bir fiyata çıkıyor. Bilgisayarın taşınabiliri olarak kendini tanıtan ve oyun konsollarına rakip olmaya gelen Steam Deck fiyatı şu şekildedir:

- 64 GB’lık sürüm: 399 dolar (5 bin 466 TL)

- 256 GB’lık sürüm: 529 dolar (7 bin 247 TL)

- 512 GB’lık sürüm: 649 dolar (8 bin 891 TL) 

Not: bu fiyatlar 6 Aralık 2021 dolar kuru doğrultusunda hesaplanmıştır ve vergiler dahil edilmemiştir.

STEAM DECK NE ZAMAN ÇIKACAK?

Geri sayım sona gelindi ve Steam Deck 25 Şubat 2022’de satışa sunulacak. ABD, Kanada, Avrupa Birliği ve Birleşik Krallık’ta satışa sunulacak. Bölge sayısı zaman geçtikçe artacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal