Star Wars Serisi

Star Wars serisi izle? Star Wars serisi hangi sırayla izlenmeli? Star Wars serisi sırası? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

29.05.2018-22:38 - (Son Güncelleme: 29.05.2018-22:29) Star Wars Serisi

Yıldız Savaşları, George Lucas tarafından hayata geçirilmiş, ilk olarak filmleriyle tanınmış, sonraki senelerde çizgiroman, bilgisayar ve konsol oyunları, televizyon yapımları vb. alanlarda ününü artırmış kurgusal evren ve şirkettir. Film serisinin ilki 25 Mayıs 1977'de, 20th Century Fox tarafından Star Wars (Yıldız Savaşları) adıyla yayınlanmış ve dünya genelinde bir popüler kültür fenomeni haline gelmiştir. Üçer sene arayla iki devam filmi çekilmiştir. Gerçek üçlemenin son filminin çekilmesinden 16 sene sonrasında, "öncül" üçlemenin ilk filmi yayınlanmıştır ve tekrar üçer sene arayla, diğer iki film de vizyona girerek, tüm seri 9.filmle tamamlanmış olacaktır.

2016 senesi bilgilerine göre Sekiz Yıldız Savaşları filminin toplam hasılatı yaklaşık olarak 7.08 milyar dolardır. Bu hasılatla Yıldız Savaşları serisi, en çok hasılat yapmış birinci film serisi olarak tarihe geçmiştir.

Yıldız Savaşları günümüze dek kendisine ait filmlerin hasılatı, oyuncak, DVD, kitap, bilgisayar oyunu ve ticari ürün geliriyle 33 milyar dolarlık dev bir hasılat sağlamıştır.

George Lucas filmleri, kitaplar, televizyon dizileri, video oyunları ve çizgiromanlar gibi birçok farklı dalda yayınların ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Üçlemede betimlenen kurguya pek çok yenilik kazandıran bu yan ürünler, serinin takipçileri tarafından Genişletilmiş Evren ismiyle bilinen kurgusal evrenin meydana gelmesine olanak sağlamıştır. Bu yayınlar sebebi ile filmler arasındaki boşlukta, Star Wars markasının popülerliği ve değeri azalmamıştır. 2003-2005 seneleri arasında ismi Star Wars:Klon Savaşları olan film, üçlemeler serisi dışında vizyona girmiş tek film olma özelliğiyle vizyona girmiştir. Bu film ayrıca, daha sonra aynı isimle yayınlanmaya başlamış televizyon dizisine de bir başlangıç teşkil eder. Ayrıca bu film, seride yayınlanmış ilk animasyon filmdir.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal