SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına iyileştirme: 15 Ocak’ta teklif sunulacak

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınacak bir kararın ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Bağ-Kur emekli aylıklarında iyileştirmenin gündeme getirilmesi bekleniyor. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gelecek hafta görüşülmesi planlanan teklifte, asgari ücret desteğinin mevcut 500 liradan 700 liraya yükseltilmesine yönelik düzenleme de bulunuyor.

13.01.2024-13:23 - (Son Güncelleme: 13.01.2024-17:58)

AK Parti milletvekillerinin, Asgari Ücret desteğinin 500 liradan 700 liraya yükseltilmesini içeren kanun teklifini 15 Ocak Pazartesi günü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunma planları yapıyor. Anadolu Ajansı muhabirinin aldığı bilgiye göre, milletvekilleri Asgari Ücret desteğinin artırılması ile ilgili yasal düzenlemeleri içeren teklifin sunumuna hazırlandı. Bu kapsamda, asgari ücret desteğinin 500 liradan 700 liraya çıkarılmasıyla ilgili düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda değerlendirilerek, ardından genel kurulda görüşülecek.

“Üçüncü haftada netleşecek.”

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emekli aylıklarına iyileştirme yapılmasının değerlendirildiğini belirtti. Güler, "Bakanlığımız çalışıyor. Bir ön görüşme yaptık. Önümüzdeki haftaya kadar neticelenirse kabinede değerlendirilir, sonra bizim kanun teklifimize de koyarız. Belki üçüncü haftamızda bunu da netleştirmiş oluruz." ifadelerini kullanarak, emeklilere yönelik müjdeli bir adımın yaklaştığını dile getirdi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal