SSK (4A) hizmet dökümü nedir, sorgulama işlemi nasıl yapılır? SSK 4a hizmet dökümü sorgulama ve çıkartma işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bağlı olan herkes, e-devlet sistemine giriş yaparak oradan birçok sorgulama gerçekleştiriyorlar Sistem içerisinde 4A,4B,4C hizmet dökümü ile ilgili hazırlanan liste de yer alırken bu listeye nasıl ulaşılabilir hizmet dökümü nasıl alınır bununla ilgili tüm bilgilere yazımızın devamındaki detaylardan ulaşabilirsiniz.

26.04.2022-10:03 - (Son Güncelleme: 26.04.2022-10:03) SSK (4A) hizmet dökümü nedir, sorgulama işlemi nasıl yapılır? SSK 4a hizmet dökümü sorgulama ve çıkartma işlemleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kendisine bağlı olanlar için prim borçları, prim günleri ve hizmet dökümü gibi hizmetleri sunar. Vatandaşlar, bu bilgilere erişebilmek için e-Devlet sistemini kullanır.

SSK (4A) hizmet dökümü nedir, sorgulama işlemi nasıl yapılır?

SSK hizmet dökümü ile ilgili bilgi almak ve listeyi sorgulamak isteyen herkes SGK'nın çatısı altında olan herkesin alabilecekleri ve içeriğinde hem sigorta hem de prim bilgilerinin yer aldığı bir belgedir. Hizmet dökümünde sigortalı kişinin temel bilgileri, sigortalı olarak çalışmış olduğu gün sayıları, hangi yıl-hangi aylarda sigortalı olarak çalıştığı, çalıştığı dönemlerde sigorta primlerinin yatırılıp yatırılmadığı açık bir şekilde listelenir. Peki 4A hizmet dökümü listesini sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

SSK (4A) hizmet dökümü nedir, sorgulama işlemi nasıl yapılır

4A eski sistemde SSK kapsamında çalışan ve primleri SSK'lı olarak ödenen anlamına gelir. Şuan tüm kurumlar SGK çatısı altında toplanmıştır.

4A hizmet dökümü alma işlem hizmeti e-Devlet sisteminden verilir. SSK hizmet dökümünüzü çıkarmak için şifreniz ve kullanıcı bilgileriniz ile e-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekir.

SSK 4a hizmet dökümü sorgulama

Şayet e-Devlet şifreniz yoksa hizmet dökümünüzü size en yakın SGK il ya da ilçe müdürlüğüne giderek hizmet dökümü çıkartma talebinde bulunabilirsiniz. Bu talep sizi biraz bekletebilir. Beklemek istemiyor ve hizmet dökümünü hemen almak istiyorsanız e-Devlet şifresi alıp hem hizmet dökümü hem de diğer işlemlerinizi e-Devlet sisteminden kolaylıkla yapabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal