Sputnik Light Kovid-19 Aşısının Fiyatı Belli Oldu

Koronavirüsle mücadelede aşılama çalışması devam ediyor. Sputnik Light Kovid-19 aşısının satış fiyatı KDV hariç fiyatı 342 ruble (39 lira) olarak açıklandı.

17.05.2021-14:38 - (Son Güncelleme: 17.05.2021-14:38) Sputnik Light Kovid-19 Aşısının Fiyatı Belli Oldu

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede Rusya, dünyanın ilk tescilli koronavirüs aşısı Sputnik V'nin ardından Sputnik Light aşısını devreye aldı.

Sputnik V'nin tek dozluk versiyonu olan Sputnik Light'ın satış fiyatı, Rusya Federal Tekelleşmeyi Önleme Hizmetleri tarafından paylaşıldı.

KDV HARİÇ 39 LİRA

Sputnik Light'ın satış fiyatı, KDV hariç yaklaşık 342 ruble (yaklaşık 39 TL) olarak belirlendiği açıklandı.

Aşının etkinlik oranına ilişkin açıklama yapan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu, aşının uygulanmasından 28 gün sonra yüzde 79,4 oranında bağışıklık oluştuğunu bildirdi.

TÜRKİYE'DEN SPUTNİK LIGHT İÇİN BAŞVURU

Rusya'nın Sputnik V aşısının Türkiye partneri Viscoran İlaç San. AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, Sputnik Light'ı Türkiye'ye kazandırmak için başvuruda bulunacaklarını belirtmişti.

Gamaleya Araştırma Enstitüsü'nde geliştirilen ve Sputnik V'nin ilk dozu olan rAd26'nın tek başına dahi yüzde 79,4 etkinlikte olduğunu anımsatan Oran, ‘Sputnik Light' adıyla geliştirilen bu yeni ürün Sputnik V'nin ilk bileşeni olup tek dozdur ve geçen cuma günü Rusya'da ruhsatlandırılmıştır. Sputnik V için Sağlık Bakanlığı TİTCK'dan acil kullanım onayı alan firmamız, şimdi de 'Sputnik Light'ı ülkemize kazandırmak için ivedilikle kuruma müracaat edecektir.’ diye konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal