Sporcu Sütyeni Kullanım Faydaları

Kadınlar için sutyenin önemini tartışmak elbette saçmalık olacaktır. Günün her anı için farklı model ve yapılarda olan sutyenleri tercih eden kadınlar konu spor olduğunda çok daha bilinçli ve özenli oluyor. Sutyenlerin görsellikten önce sağlık açısından uygun olması gerekiyor.

13.07.2018-15:51 - (Son Güncelleme: 13.07.2018-15:13) Sporcu Sütyeni Kullanım Faydaları

Kadınlar için sutyenin önemini tartışmak elbette saçmalık olacaktır. Günün her anı için farklı model ve yapılarda olan sutyenleri tercih eden kadınlar konu spor olduğunda çok daha bilinçli ve özenli oluyor. Sutyenlerin görsellikten önce sağlık açısından uygun olması gerekiyor.

Spor yaparken kullanılan spor sutyenleri bu amaçla imal edilen, normal sutyenlere oranla fiziksel aktiviteler esnasında göğüsleri çok daha etkili bir biçimde korumaya alan ve dışarı çıkmalarına engel olan, sıkılaştırıcı ve destekleyici özelliklere sahip olmaları ile sporcuların gözdesi haline gelmiş durumda.

Spor Sutyeni Göğüs Sağlığı Açısından Faydalıdır

Kadın bedeninde hem en çok dikkat edilen hem de en çabuk tahribata uğrayan bölgesi hiç kuşkusuz ki göğüslerdir. Bir göğüsün ağırlığı yaklaşık olarak 250-300 gramdır. Normal aktivitelerde hemen hemen sabit duran göğüsler fiziksel aktivite zamanlarında yukarı, aşağı, içeri, dışarı ve yanlara doğru üç boyutlu harekete maruz kalırlar. Yapılan egzersizlerin yoğunluğunun artması ile birlikte göğüs üzerine uygulanan baskı da artacağından faaliyetlerin göğüsler üzerinde büyük bir etkisi olur. Özellikle koşu gibi yüksek kaliteleri egzersizlerde göğüsler yoğun bir hareket halindedirler. Bu hareketlerin sonucunda göğüslerin destekleyici dokusunda rahatsızlıklar, gerilmeler ve sürtünmeler oluşur. Bu etkiler göğüslerin asıcı bağlarında uzamaya neden olurken bunun en büyük göstergesi de göğüs sarkmaları olacaktır. Uzayan bağların ve göğüs sarkmalarının ise ne yazık ki operasyon haricinde herhangi bir çözümü ne yazık ki mevcut değil.

İşte tam bu esnada spor sutyeninin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Göğüsleri içine hapseden ve hareket kabiliyetlerini kısıtlayan sporcu sutyenleri ile göğüsler hareket etmediği için ilerde oluşabilecek sarkmaların önüne geçmiş olacaksınız. Spor yaptığınız her an doğru materyaller ile spor yaparak hem beden hem de ruh sağlınızı güvence altına alabilirsiniz.

Doğru Kumaştan Sutyen Spor İçin Önemli

Spor sutyenleri nefes alabilen ve elastik kumaşlardan üretilmektedir. Spor esnasında meydana gelen terlemeler bir süre sonra emilmediği takdirde sağlığınıza ciddi zararlar verebilir. Bu sebeple spor sutyenleri ter çekebilme özelliğine sahiptirler. Özellikle göğüs arasında biriken terin pişik ve kaşıntı yaratmaması için doğru spor sutyeni seçilmesi birçok olumsuz etkiyi ortadan kaldıracaktır. Elastik kumaşlardan yapılan spor sutyenleri sayesinde sporunuzu hareket özgürlüğünüzü koruyarak yapmanız mümkün olacak.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal