Everton Menajeri Sam Allardyce Cenk Tosun Hakkında Kararını Verdi

Beşiktaş'tan devre arasında ayrılarak Everton'ın yolunu tutan Cenk Tosun, son maçta formasını Niasse'ye kaptırmıştı. Everton Menajeri Sam Allardyce, Cenk Tosun'u yeniden 11'e almaya hazırlanıyor.

10.02.2018-13:39 - (Son Güncelleme: 23.02.2018-17:04) Everton Menajeri Sam Allardyce Cenk Tosun Hakkında Kararını Verdi
ngiltere Premier Lig’de bu sezon aldığı istikrarsız sonuçlarla dikkat Everton, geçtiğimiz hafta Cenk Tosun’un sonradan oyuna girdiği maçta Arsenal’e 5-1 yenilerek bozguna uğramıştı. Bu sonucun ardından takımda köklü değişikliğe gitmeye hazırlanan Everton Menajeri Sam Allardyce, Crystal Palace maçında Niasse’ın yerine Cenk Tosun’u ilk 11’de başlatmaya karar verdi. 

Sam Allardyce, kanatlarda ise Sigurdsson ve Theo Walcott’a forma şansı verecek. Everton’da Wayne Rooney ise Cenk Tosun’un arkasında görev yapacak. Everton-Crystal Palace maçı yarın TSİ 18.00’de oynanacak.

CENK TOSUN KİMDİR?

Cenk Tosun‬‬ 7 Haziran 1991 tarihinde Wetzlar, Almanya'da dünyaya geldi. Futbol kariyerine 1997 senesinde Ataspor Wetzlar altyapısında başlayan Cenk Tosun, bir süre sonra Eintracht Frankfurt altyapısına geçti. Yeterince tecrübe kazandığına karar verildikten sonra da, ilk profesyonel sözleşmesini 2009 senesinde Alman ekiple imzaladı. Eintracht Frankfurt'ta sadece bir sezon geçiren genç santrafor Cenk Tosun, 2011 senesinde Süper Lig ekiplerinden Gaziantepspor'a geldi. Gaziantepspor'da, ilk sezonunda oynadığı oyunla adınan bahsettirmeyi başaran Cenk Tosun, aynı sene "FIFA Avrupa'nın gelecek vadeden en iyi 20 genç yeteneği" arasına girdi. 2011-14 yılları arasında forma giydiği Gaziantepspor'da toplam 109 maçta forma şansı bulan Cenk Tosun, 39 kez rakip ağları havalandırmayı başardı. 2013 senesinin sonlarına doğru Fenerbahçe veya Beşiktaş'a transfer olacağı konuşulan başarılı santraforun, 02 Şubat 2014 tarihinde Beşiktaş ile anlaştığı bildirildi. Transfer sonrası yaptığı açıklamada Cenk Tosun; "Bu transferin gerçekleşmesinde çaba sarf eden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Asbaşkan Deniz Atalay'ın yanı sıra Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ve diğer yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum. Ancak sezon sonuna kadar Gaziantepspor'un başarısı için ter dökeceğim. Cuma günü Sergen Yalçın hocam Beşiktaş karşısında şans verirse Gaziantepspor'un başarısı için elimden geleni yapacağım. Sezon sonundan itibaren giyeceğim Beşiktaş formasının ağırlığının da bunu gerektirdiği düşünüyorum." dedi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal