'Ufuk Sarıca, Türk Basketbolu İçin Büyük Bir İsim'

Pınar Karşıyaka Basketbol takımının Genel Menajeri Selim Çınar, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

29.02.2020-17:38 - (Son Güncelleme: 29.02.2020-17:35) 'Ufuk Sarıca, Türk Basketbolu İçin Büyük Bir İsim'

Karşıyaka Spor Kulübü bünyesinde 19. sezonumu geçiriyorum. 2001 yılının ağustos ayında Ege Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde öğrenci iken fanatik bir Karşıyakalı olarak sık sık maçlara giderdim. O zamanlar federasyonun istatistik hizmetleri şimdi ki gibi değildi.

O sezon Karşıyaka’nın başantrenörü Mete Babaoğlu ile tanıştım ve maceram o anda başladı. İstedikleri tüm işleri yapacağımı söyledim. Örneğin maçlarda anons yapacak birisini arıyorlardı, "Ben yaparım" diyerek o işe de atıldım. Yaptığım her işten keyif almak için uğraştım ve güzel anılar biriktirdim. Örneğin o dönemler federasyon anons için bir metni göndermiyordu. Bir müsabaka sırasında, hakem yanıma gelerek seyircileri sakinliğe davet edecek bir anons yapmamı istedi. Ben de ne anonsu yapacağımı bilmiyordum. Salonun duvarında yazan 'Spor Dostluk Kardeşlik ve Barıştır' yazısını gördüm ve anonsu bu şekilde yaptım. Geriye dönüp baktığımda güzel anılar biriktirdiğimi görüyorum. Ayrıca gönüllü istatistikçi olarak geldiğim kulüpte birkaç yıl sonra tercümanlık görevini üstlendim. Ardından yabancı oyuncuların menajerliğini, takım menajerliğini ve idari menajerlik görevlerini de üstlendim.

2013 senesinde de genel menajer oldum. Yıllar hem beni hem de Karşıyaka’yı çok başka noktalara taşıdı. Büyüklerden öğrendiğim bir şey vardı. Yaptığın iş ne olursa olsun sahiplenmek. Ben de Karşıyaka Kulübü’nde ne iş yaptıysam, hepsini sahiplenerek yaptım. Kulüpte zaman zaman dalgalanmalar elbette ki yaşandı. Yaşar Holding'in basketbola olan yaklaşımı ve eğilimi değiştikçe, şube de buna paralel olarak değişti ve gelişti. Dalgalanmalara rağmen hiçbir zaman yaptığım işi bırakıp gitmeyi düşünmedim. O süreçleri de yönetmek ayrı bir çaba gerektirdiği gibi, bambaşka tecrübeleri de beraberinde getirdi. Biz zor dönemleri geride bıraktık. Ben öğrenci olarak girdiğim bu kulübün içerisinde okulumdan mezun oldum, burada askerlik görevimi yaptım, buradayken evlendim, burada baba oldum. Beni ben yapan sıfatların hepsine Karşıyaka’da sahip oldum. O yüzden Karşıyaka benim için her zaman bir kulüpten fazlasıdır.

Ufuk Sarıca, hangi takımın başında olursa olsun, başarı beklentisi hep en üst seviyede olur. Türk basketbolu için çok değerli bir isim. Biz de elbette Ufuk Sarıca'nın gelişiyle birlikte yükseliş yaşayarak takımımızın başarılı olacağını düşünüyorduk. Ancak yeni kurulmuş bir ekip olduğumuz için bu kadar kısa sürede kaynaşmayı ve başarı'yı yakalamak, o heyecanları tekrar yaşatmak elbette ayrıca mutluluk verici.

Ufuk Sarıca’nın varlığı tabii ki birtakım beklentileri de beraberinde getirdi. Hal böyle olunca taraftarımız şampiyonluk heyecanını yeniden yaşamak istediler. Neticede Ufuk Sarıca, kısa zamanda takımı çok iyi bir yere taşımayı başardı. Bu sezon elde edilen başarıların yanı sıra maç bittikten sonra yaşanan sevinç bile çok başka. Çok maçlar, çok hocalar, çok sporcular gördüm. Takımımız her dönem ayrı güzellikte bir hava yakaladı. Fakat bu zamana kadar böyle bir aile ortamına rastlamadım diyebilirim. Burada her oyuncu birbiriyle senelerdir tanışıyormuş gibi bir samimiyeti çok kısa sürede yakaladı.

Saha dışı yakalanan bu güzel ortam sahaya da yansıyor ve beraberinde başarı geliyor. Yaşanan bu duygular başka bir şey. Umarım Ufuk Hoca’yla kazandığımız bu zaferlerin devamı ve yenileri gelecektir. Başarının sinyallerini sezon başlamadan hissetmiştik. İmzayı atan oyuncular birbirlerine mesaj ve yorumlar yazarak daha sezona başlamadan motivasyonu yukarı taşıdılar. Burada değişik bir sinerji yakaladılar. Az önce de ifade ettiğim gibi bu kadar kısa süre içerisinde bu seviyeye gelebilmek mutluluk verici. Umarım devamı da gelecektir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal