Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin Tarihi Belirlendi!

Dünyanın en köklü organizasyonlarından biri olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 658.'sinin gerçekleşeceği tarih belli oldu.

28.08.2018-16:48 - (Son Güncelleme: 28.08.2018-16:42) Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin Tarihi Belirlendi!

Edirne Belediyesi Encümeni'nin aldığı karar neticesinde, Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali gelecek sene 1 Temmuz'da başlayacak.

Festival kapsamında gerçekleştirilen güreşler ise 5 Temmuz'da "minik boy" pehlivanların karşılaşmasıyla start alacak, 7 Temmuz'da başpehlivanlık müsabakalarıyla bitecek.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Pek çok medeniyeti barındırmış, farklı kültürleri bir araya getirmiş, barışın, huzurun, hoşgörünün ve güvenin başkenti Edirne'nin, dünyanın en köklü ve en prestijli organizasyonlarından olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali'ne 658. defa ev sahipliği yapacak.” ifadelerini kullandı.

Güreşlerin 5, 6 ve 7 Temmuz tarihlerinde yapılacağını belirten Recep Gürkan, "Kırkpınar bir defa daha kıran kırana güreşlere ev sahipliği yapacak, pehlivanlar altın kemer için kozlarını paylaşacak. Bu önemli organizasyona şimdiden tüm güreşseverleri davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal