Şenol Güneş: Biz Büyük Milletiz, Küçük Şeylerle Uğraşmayız

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu dördüncü maçında İzlanda ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız'da Şenol Güneş maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

10.06.2019-22:08 - (Son Güncelleme: 10.06.2019-22:07) Şenol Güneş: Biz Büyük Milletiz, Küçük Şeylerle Uğraşmayız

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu dördüncü maçında İzlanda ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız'da Şenol Güneş maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

"ŞEHİRLER BÜYÜMÜŞ, KAFALAR KÜÇÜLMÜŞ"  

Şenol Güneş'in açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde oldu:

Futbola dostluk, ırk, dil, din ayrımı olmadan bir olgu olarak bakıyoruz. İzlanda Avrupa ve Dünya Şampiyonası'nda sempati topladı. Her ülkenin olduğu gibi onların da büyük bir hikayeleri vardır. Ben 43 seneden sonra buraya geldim. Şehir çok büyüdü ama belli ki kafalar küçülmüş. İzlanda temiz bir ülkeydi, saf, insanları sıcak ve samimiydi. İzlanda hakkında hep iyi izlenimlerimiz vardı ama bu değişmiş.

"BU OLAYLAR İNSANİ DEĞERİ DÜŞÜRÜR!"   

Biz neyin peşindeyiz ya? 2 tane memurun yaptığı terbiyesizliği mi konuşacağız? Ben 53 yıldır futbolun içindeyim. İnsan X-ray cihazına koyulmaz. Pasaportu aldı, bana sallıyor. Ne bakıyorsun diyor. Ne yapmak istiyorsunuz. Bu olaylar insani değerleri düşürür! Bu tür olaylar, nerede yapılırsa yapılsın karşısındayım.

"BİZ BÜYÜK BİR MİLLETİZ VE KÜÇÜK ŞEYLERLE UĞRAŞMAYIZ"

Rakip oyuncu, 'Daha önce Konya'da da bize bu yapıldı' dedi, yapıldıysa, o da terbiyesizliktir. Nerede olursa olsun, buna karşıyım. Orada yapıldı diye burada yapıldıysa, daha da çirkin. Biz büyük bir milletiz ve küçük şeylerle uğraşmayız. Fikstür yapılırken, İzlanda iki maç üst üste evinde oynuyor, ben bunu konuşmadım. Niye başkasına yapılmadı? Sizi koruyorlar zaten, ben bunları konuşmadım.

"30-40 YIL ÖNCEKİ ŞEYLERİ YAPMAMAK LAZIM"

"6 buçuk saat yol geldik, günü devamlı yolda geçirdik. Bunu onlar da biliyorlar, planlama o şekilde yapılıyor. Yol uzadıkça, jet lag olma durumu oluyor. 2-3 saat orada kaldık. 30-40 yıl önce rakibi rahatsız etmek için yapılanlar vardı, bunları artık yapmamak lazım."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal