Şampiyonlar Liginde Türk Takımları Yer Alamayacak

UEFA'nın son zamanlarda turnuvalarda değişiklik yapacağı gündemdeydi. Değişikliklerin yapılması halinde Türk takımları Şampiyonlar Ligi'nde yer almayacak.

14.05.2019-15:13 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-15:09)

UEFA, uzun zamandır turnuvalarda değişiklik yapmayı planlıyor. Devler liginde çekişmeleri arttıracak cinsten yapılacak olan değişiklikler ise Türk futbol severleri bir hayli üzecek gibi duruyor.

UEFA'nın yeni planlamasına göre, artık 3 tane Avrupa kupası olacak. Bunlar ise Şampiyonlar Ligi, biri UEFA Avrupa Ligi ve yeni kurulacak olan Avrupa Ligi 2. Ligi.

Yeniden yapılanmaya giden UEFA'da 2024 yılından itibaren Türk takımları yer alamayacak. Bunun sebebi ise, Şampiyonlar Ligi gruplarındaki 32 takımın 30'u liglerinden geliyor, bunlara Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi şampiyonları ekleniyor.

ELEMELERE KALACAK

2024 yılında ise artık 32 takımdan en iyi 24'ü Şampiyonlar Ligi'nin yeni statüsündeki en iyi takım olacak. Geri kalan 8 küme düşen takımın yenine ise elemelerden gelecek olan 4 takım ve Avrupa'nın en iyi 4 takımı alacak. Süper Lig’de şampiyon olan takımımızda devler ligine katılabilmek için elemelerden geçecek 4 takım arasında yer alacak.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal