Şahika Ercümen Dünya Rekoru Kırdı!

Milli sporcu Şahika Ercümen, Burdur Yeşilovada’ki Salda Gölü'nde 1 dakika 58 saniyede 65 metreye dalarak, serbest dalış alanında dünya rekoru kırdı ve tarihe geçti.

26.10.2018-15:19 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-15:17) Şahika Ercümen Dünya Rekoru Kırdı!

Tatlı su (göl) serbest dalışında daha önce 55 metre ile kırılan dünya rekorunu kırarak tarihe geçmek isteyen milli sporcu Şahika Ercümen, Türkiye'nin Maldivler'i olarak ünlenen Salda Gölü'nde kendisini hazır bekleyen dalış teknesiyle açıldı.

Gölün ortasında suya girerek bir süre ısınma gerçekleştiren 33 yaşındaki sporcu, kendisi için oluşturulan özel platformun yer aldığı alanda dalışa geçti. Bu alanda 65 metre derinliğe inen Şahika, 1 dakika 58 saniyenin ardından yüzeye çıktı.

Kimseyle temas kurmadan 20 saniye bekleyen milli sporcu, bilinci açık biçimde elini havaya kaldırınca Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) gözlemcileri beyaz bayrakla rekorun kırıldığını onayladı.

Türk bayrağı açarak başarısını kutlayan Şahika Ercümen, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Açıklamada, "Bir anda nefesimi tutamayacağımı sandım, çünkü su çok soğuktu fakat bu rekoru kırdım. Çok mutluyum. Hedefim Salda Gölü'nün korunmasına dikkat çekmekti. Bu rekoru Cumhuriyet'e ithafen kırdık." şeklinde konuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal