Rıza Kayaalp'tan Tarihi Zafer

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp, Gürcü rakibi Iakobi Kajaia'yı 3-0 mağlup ederek altın madalya kazandı.

13.04.2019-22:51 - (Son Güncelleme: 13.04.2019-22:42) Rıza Kayaalp'tan Tarihi Zafer

Rıza Kayaalp, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen şampiyonada grekoromen stil 130 kilo final müsabakasında Gürcü Iakobi Kajaia ile karşılaştı.

KAYAALP ADINI TARİHE YAZDIRDI

Rıza Kayaalp, Gürcü rakibini 3-0 mağlup ederek üst üste 8, toplamda ise 9. kez Avrupa şampiyonu oldu. Milli güreşçi, 9. şampiyonluğuyla Türk güreş tarihinde Avrupa şampiyonalarında en fazla altın madalya kazanan sporcu unvanını elde etti. Kayaalp, bu şampiyonadan önce rekoru Hamza Yerlikaya'yla paylaşıyordu.

MADALYA BAKAN KASAPOĞLU'NDAN

Rıza Kayaalp'e madalya töreninde altın madalyasını, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu takdim etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, Rıza Kayaalp'in başarısına dikkat çekerek, "Rıza kardeşimizi tebrik ediyoruz. Bir değil, 9 kez şampiyon oldu. Elbette çok büyük bir başarı. Tüm sporcularımızı, bize bu gururu yaşattıkları için yürekten kutluyorum. Rıza kardeşimiz, hem sporcu kişiliği hem de insani tarafıyla gençlerimize örnek oluyor. Gençlerimiz de kendisini örnek alacaktır." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal