Portekiz’i Karıştıracak Şike İddiası!

Portekiz Ligi'nde art arda kazandığı dört şampiyonluğun sonrasında geride bıraktığımız sezon kupayı Porto'ya kaptıran Benfica ve ezeli rakibi Sporting Lizbon hakkında ortalığı karıştıracak bir şike iddiası ortaya atıldı.

31.05.2018-14:52 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-14:50) Portekiz’i Karıştıracak Şike İddiası!
Ülkenin en prestijli televizyon kanallarından SIC'nin, ismi saklanan bir tanığın ifadelerine dayandırdığı haberde, 2015-16 sezonunun bitimine bir hafta kala Benfica'nın deplasmanda Maritimo'yu 2-0 mağlup ettiği maçtan önce rakip takım oyuncularına para ödendiği öne sürüldü.

Habere göre, Benfica yöneticileri, bazı Maritimo oyuncularına karşılaşmadan mağlup ayrılmaları durumunda 40 bin Euro ödeme, bazı oyunculara da sezon sonu Benfica'ya transfer edilme vaadinde bulundu.

SIC'nin özel dosyasında, söz konusu sezonda Benfica ile şampiyonluk mücadelesi veren en yakın takipçisi Sporting Lizbon hakkında da iddialara yer verdi. Ligin bitimine bir maç kala Benfica'nın yalnızca 2 puan gerisinde bulunan Sporting Lizbon’da da kulüp yetkililerinin Maritimo oyuncularıyla irtibata geçtiği iddia edilirken, Benfica'yı yenmeleri durumunda takıma toplam 400 bin euro ödemeyi taahhüt ettikleri öne sürüldü. Ayrıca, Sporting Lizbon Teknik Direktörü Jorge Jesus'un bizzat Maritimo kalecisi Romain Salin ile görüştüğü ve Benfica maçında gol yememesi durumunda 150 bin euro ödeme vaadinde bulunduğu ifade edildi.

Bu iddialara ilişkin kulüplerden henüz bir açıklama yapılmazken, Portekiz Futbol Federasyonu da henüz harekete geçmiş değil…  

Benfica hakkında geçmişte yine 2015-16 sezonundaki Rio Ave deplasmanında kazanılan 1-0’lık maç öncesinde rakip takımda forma giyen dört oyuncuya para verildiği iddiası ortaya atılmış, bunun üzerine Portekiz Savcılığı konuya ilişkin soruşturma başlatmıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal