Murat Murathanoğlu Kimdir? Ne İş Yapar

Murat Murathanoğlu kimdir? Murat Murathanoğlu eşi? Murat Murathanoğlu Fenerbahçe? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

31.05.2018-21:17 - (Son Güncelleme: 31.05.2018-21:10) Murat Murathanoğlu Kimdir? Ne İş Yapar

M. Murat Murathanoğlu (d. 1958, İstanbul), özellikle basketbol maçları anlatımıyla tanınan TV sunucusu, spor yazarı, basketbol menajeri.

ABD'de Illinois Üniversitesi İnşaat Bölümü'nü tamamladı. 17 sene ABD'de yaşadıktan sonra askerlik için Türkiye'ye geldi. Fakat askerliğe 4 ay sonra gideceği için bu sırada, Aydan Siyavuş'un desteğiyle Eczacıbaşı Spor Kulübü'nde görev almaya başladı. Bu şekilde ABD'den kazandığı basketbol tecrübesini ilk defa bu sırada kullanma imkanı buldu.

Spikerliğe 1988 senesinde Final Four karşılaşmalarını anlatmak için çağırılarak girdiği TRT'de başladı. TRT'de NBA Basketbol Ligi karşılaşmalarını da anlattı. 1992'de Show TV'ye transfer oldu. Ardından başta Cine 5 (burada İsmet Badem ile bir basketbol programı sunmuşlardır) ve NTV olmak üzere pek çok TV kanalında maç anlattı. Canlı yayın spikerliğinin haricinde basketbolla alakalı spor programları sundu. Kaan Kural ve Murat Kosova ile beraber NTV'de NBA programları yaptı. NBA TV ve NTV'de NBA karşılaşmaları, NTV'de Türkiye Basketbol Ligi mücadeleleri ve Kanal 24'de Avrupa Kupası karşılaşmaları sunmaktadır. Aynı zamanda Mehmet Eymür'ün de damadıdır.

Spikerliğin haricinde farklı gazete ve dergilerde basketbol yazarlığı da yapmıştır. Uzun zaman yaşadığı Amerika'dan gelişinde Cumhuriyet Spor biriminde NBA yazıları yazarak bu ligi Türkiye'ye sevdiren ilk yazarlardan biri olmuştur. Bir ara Fanatik Basket isimli gazetede haftalık yazıları vardı. Gazetelerin haricinde Fast Break, Basket ve Slam gibi dergilerde de yazarlık yaptı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal