Lösin Nedir?

Vücut geliştirme ile ilgilenen pek çok sporcu lösin nedir? Faydaları Nelerdir? Sorularına cevap arıyor… Bu konular hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizin içeriğinde…

09.06.2018-16:51 - (Son Güncelleme: 09.06.2018-16:52) Lösin Nedir?

Vücut geliştirme veya daha çok kullanılan adıyla fitness ile ilgilenenlerin en çok merak ettiği sorulardan olan lösin nedir? Faydaları nelerdir sorularını sizler için yanıtladık.

LÖSİN NEDİR?

Lösin, vücutta bulunan temel amino asitlerden bir tanesidir. Aminoasitler genellikle hayatın yapı taşları olarak adlandırılırlar ve onlara en fazla büyümeye ihtiyacımız olduğu zamanlarda gereksinim duyarız. Pek çok sporcu tarafından çok değerli olduğu düşünülen proteinler arasında yeterli miktarda aminoasit ve esasında L-lysine mevcuttur. L-Lysine özellikle önemli aminoasitlerin başında yer almaktadır.

Bununla beraber aminoasitler vücudumuzun içerisinde üretilememeleri sebebiyle, dışarıdan hem yiyeceklerle hem de tedariklerle alınması gereken bileşenlerdir. Aralarında lösininde yer aldığı toplamda 9 tane temel aminoasit mevcuttur.

FAYDALARI NELERDİR?

Lösin, protein sentezi adına ihtiyaç duyulan en önemli aminoasitlerden birisidir. Lösin, MPS (kas protein sentezi) değerlerini diğer bütün aminoasitlerin yaptığından daha çabuk bir biçimde geliştiriyor. Bu sayede daha çok kas oluşmasına yarıyor. Bundan dolayı Whey proteininin önemli bileşenlerinden birine örnek olarak lösini gösterebiliriz.

Yapılan çalışmalar neticesinde hayvan deneklere ayrı türde aminoasitler veriliyor ve sonuçlar glukoz emilimi ile kıyaslanıyor. Bunun yanı sıra çalışmada kas protein sentezi inceleniyor. Yapılan çalışmaya göre deneklere sırasıyla; ilk olarak bütün amino asitleri içeren bir protein sağlanıyor. Ardından da denekler temel aminoasitleri alıyorlar. Son olarak da deneklere yalnızca Lösin veriliyor ve verilen bütün amino asitlerde kas protein sentezi düzeylerinin neredeyse eşit olduğu göze çarpıyor. Bundan dolayı Lösinin kas protein sentezinde en önemli unsur olduğu ortaya çıkıyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal