'Lider Tam Gaz Yoluna Devam Ediyor'

Fanatik Gazetesi spor yorumcusu Tunç Kayacı, Medipol Başakşehir ile Gaziantep Futbol Kulübü arasında oynanan karşılaşmayı değerlendirdi.

03.03.2020-10:08 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-10:06) 'Lider Tam Gaz Yoluna Devam Ediyor'

Avrupa’daki gururumuz Başakşehir dün gece Gaziantep FK karşısında ilk yarıda epey zorlandı. Belki 90 dakikada vermeyeceği gol pozisyonunu ilk yarıda verdi. Konuk ekibin daha maçın başında yan direkten dönen atağının ardından Mert Günok’un üst üste kurtarışlarına bakarsak, Sporting Lizbon maçının yorgunluğu kısmen vardı. Okan Buruk, Avrupa Ligi’nde 120 dakika olağanüstü mücadele eden Demba Ba’yı dinlendirip, Crivelli ile tek forvet çıkardı sahaya takımını. Başakşehir adına akılda kalan Skrtel’in üst direkten dönen kafa vuruşu diyebiliriz.

Başakşehir’in bu sezon dikkat çeken en büyük zaafı güçlü defansına rağmen üstüne gidildiğinde pozisyon vermesi. Bence bunun en büyük nedeni defansın önündeki oyuncuların iyi savunma yapamaması. Dün bu zaafı ilk yarıda çok net gördük.
İkinci yarıda Başakşehir’de Elia’nın yerine Demba Ba vardı. Çift forvete dönen ev sahibi ekibi önce Clichy sonrasında İrfan Can’ın nefis golleriyle skoru 2-0’a getirdi.

Ancak Gaziantep FK’nın maçı bırakmaya niyeti yoktu. Nitekim Kayode’nin yerine giren Kenan şık bir golle farkı bire indirdi. Konuk ekip tam maça ortak olma planları yaparken kalesinde 3. golü gördü. Mert Günok kaleden yaptığı pasla bu golün hazırlayıcısıydı.

Crivelli’nin ortasında Günay ilk topu çıkardı, tamamlayan isim Demba Ba skoru 3-1’e taşıdı. Son bölümde oyun disiplininden kopan konuk ekip karşısında Başakşehir farkı artıracak gol pozisyonları yakaladı. Okan Buruk ve öğrencileri bu karşılaşmayı da kayıpsız geçerek maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal