Koraç Kupası Nedir? Efes Pilsen Koraç Kupası Final

1996 Koraç Kupası Efes kadrosu? Efes Pilsen Koraç Kupası finalini hangi takımla oynamıştır? Tofaş Koraç Kupası finali? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

05.06.2018-12:28 - (Son Güncelleme: 05.06.2018-12:18) Koraç Kupası Nedir? Efes Pilsen Koraç Kupası Final

Koraç Kupası senelik olarak yapılan ve FIBA tarafından düzenlenen, 1972 - 2002 seneleri arası oynanmış Avrupa kulüpleri basketbol turnuvasıdır. Oynandığı dönemde Avrupa Şampiyonlar Kupası (sonradan EuroLeague ismini aldı) ve Kupa Galipleri Kupası'nın (sonradan Saporta Kupası ismini aldı) ardından üçüncü prestijli turnuva olarak bilinirdi.

Kupa adını 1969 senesinde bir trafik kazasında yaşamını yitiren efsane Yugoslav basketbolcu Radivoj Korać'tan almıştır. Son Koraç kupası 2001-02 sezonunda yapılmıştır.

1995-96 sezonu başında Efes Pilsen, Avrupa’nın liderliğine doğru yola çıktı. O yol süresince, oldukça etkili bir yazarın kaleminden çıkmış bir serüven gibi bir çok zorlukla karşı karşıya geldi. Son saniyede mucize bir basket, inanılmaz geri dönüşler, rakip tarafından değerlendirilemeyen smaçlar ve her spor hikâyesinde olduğu gibi tüm bir sezonun acımasız bir biçimde yoğunlaşarak tek bir anda bir araya geldiği; Murat Evliyaoğlu tarafından atılan o serbest atış…O kupa basketbolda bir kelebek etkisine sebep oldu. Koca bir ülkeye bu sporu sevdirmekle yetinmediler, o sporun kendisini hem taktik hem de zihinsel açıdan değiştirdiler. Yerleşik anlayışın dışına çıkarak, onu farklılaştırdılar. İyi antrenörler ve gene ilkleri yaparak oyuncular yetiştirdiler. Efes Pilsen, Koraç Kupası’nı aldığında sene 1996’ydı ve artık Avrupa basketbolu da yeni ve güçlü bir rakip ile karşılaşmıştı.

Ufuk Sarıca: Her şey 1993 senesinde kaybetmemize karşın Aris’e karşı yaptığımız finalle başlamıştı. Ben o zaman 20 yaşındaydım. 20 yaşındaki bir gence bunu yaşatıp ardından hayal kurma olanağı verilince iş çok daha güzel oluyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal