Katar’dan ‘Sabotaj Kampanyası’ İddialarına Yanıt!

Katar, İngiliz Sunday Times gazetesinin, "Katar Futbol Federasyonu yetkililerinin, 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek adına rakiplerine karşı gizli bir sabotaj kampanyası yürüttüğüne" ilişkin iddialarına yanıt verdi.

30.07.2018-10:57 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-11:01) Katar’dan ‘Sabotaj Kampanyası’ İddialarına Yanıt!

Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği kapsamındaki hazırlıklardan sorumlu Proje ve Kültürel Miras Yüksek Kurulu, yaptığı açıklama ile Sunday Times gazetesinin iddialarına yanıt verdi.

"Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği adaylık dosyasından sorumlu komitenin, rakiplerin dosyalarını sabote etmek adına 2010'da gizli bir kampanya yürüttüğüne" ilişkin haberleri üzerine yapılan açıklamada, "Bu asılsız iddiaları kesinlikle yalanlıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Katar'ın eski FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu Başkanı Michael Garcia'nın öncülük ettiği 2018 ve 2022 Dünya Kupası adaylık sürecine dair soruşturma doğrultusunda tam bir iş birliği içinde hareket ettiği vurgulanan açıklamada, "Bu soruşturma, Katar'ın adaylık dosyasında dürüstlük ve şeffaflığa aykırı bir durum olmadığını, ev sahipliğine, adaylık mekanizması başta olmak üzere FIFA'nın tüm yönetmelik ve kurallarına uygun olduğunu ispatladı." denildi.  

2010 yılının Aralık ayında 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma hakkı kazanan Katar'da yaz mevsiminde yaşanan yüksek hava sıcaklıkları sebebiyle karşılaşmaların Kasım ve Aralık ayları arasında düzenlenmesi planlanıyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal