Jose Mourinho Kimdir?

Dünyanın en iyi teknik adamlarından biri olarak kabul edilen Jose Mourinho kimdir? Jose Mourinho’nun çalıştırdığı takımlar hangileridir? Ünlü teknik adamın kariyerine dair tüm bilinmeyenleri sizler için derledik…

08.05.2018-13:50 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-13:03) Jose Mourinho Kimdir?
Futbol kamuoyu tarafından Dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olarak kabul edilen Jose Mourinho’nun teknik adamlığına başlangıcından, çalıştırdığı takımlardan kazandığı başarılara kadar tüm detayları sizler için inceledik. İşte Jose Mourinho’nun hikayesi…

JOSE MOURINHO KİMDİR?

Asıl adı Jose Mario dos Santos Mourinho Felix olan, bilinen adıyla Jose Mourinho 26 Ocak 1963 tarihinde Portekiz’in Lizbon kentindeki Setubal’de dünyaya gelmiştir.

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi teknik adamlarından biri olarak görülen Jose Mourinho’nun teknik adamlık kariyerindeki dönüm noktası İngilizlerin efsanevi ismi Bobby Robson ile yollarının kesişmesiydi.

KARİYERİNDE DÖNÜM NOKTASI

90’lı yılların başında Sir Bobby Robson’un Portekiz ekipleri Sporting Lizbon ve Porto’daki tercümanlığını yapan Mourinho, ardından İspanyol devi Barcelonada görev almıştır. Barcelona, Porto ve Sporting gibi ekiplerde tercüman olarak görev almaya başlayan Portekizli futbol adamı, Hollandalı Luis van Gaal ile birlikte çalışma imkanı da bulmuştur. Van Gaal ile birlikte Barcelona’da görev alan Mourinho, 2000 senesinde ülkesinin takımlarından Benfica’dan teknik direktörlük teklifi alınca, aktif teknik direktörlük kariyeri başlamıştır.

PORTO PERFORMANSI CHELSEA KAPILARINI AÇTI

Benfica ve Leira’da gösterdiği başarılı performansın sonrasında 2002 yılında Porto’nun başına geçen Jose Mourinho, Porto ile henüz ilk sezonunda Portekiz Ligi, Portekiz Kupası ve UEFA Kupası’na uzanınca tüm dünyanın dikkatini üzerine çekmiştir. 2003 yılında gelen Avrupa başarısının ardından Portekizli teknik adam bu kez gözünü UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna dikmişti. 2004 yılında Porto ile Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Mourinho bu başarısının ardından, Chelsea‘den gelen teklifi kabul etmiş ve İngiltere Premier Lig macerasına atılmıştır.

50 YIL ARADAN SONRA GELEN ŞAMPİYONLUK

İngiliz ekibi Chelsea’yi ilk sezonunda tam 50 yıl aranın ardından Premier Lig şampiyonu yapmayı başaran Mourinho, bunun yanı sıra daha İngiltere Lig Kupası’nı da kazanmış ancak UEFA Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kadar gelmeyi başarsa da yarı finalde kupaya veda etmekten kurtulamamıştır.

CHELSEA SONRASI İTALYA SERÜVENİ

2004-2005 sezonunda göreve başladığı İngiliz ekibinde 2 Premier Lig şampiyonluğu yaşayan Mourinho 2008-2009 sezonunda İtalya’nın Inter takımının başına geçti. İtalyan temsilcisini 2 sezon çalıştıran Mourinho 1 İtalya Kupası, 1 İtalya Süper Kupası, 2 Serie A ve 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazandı.

İTALYA’NIN ARDINDAN İSPANYA MACERASI BAŞLADI

2010'da teknik direktörlük görevini devraldığı Real Madrid'de geçmiş başarılarının biraz uzağında kalsa da 3 yıllık döneminde lig, İspanya Kral Kupası ve İspanya Süper Kupası'nda birer şampiyonluk elde etti.

REAL MADRİD SONRASI CHELSEA’YE GERİ DÖNÜŞ

2. kez başına geçtiği Chelsea'de ilk senesinde kupa kazanamayan Mourinho, 2. sezonunda Lig Kupası'nın ardından Premier Lig’de de şampiyonluğa ulaşarak koleksiyonuna 22. kupasını eklemeyi başardı.

MANCHESTER UNITED SÜRPRİZİ

İki sezon çalıştırdığı Chelsea’nin ardından sürpriz bir kararla Manchester United’ın menajeri olan Portekizli futbol adamı ilk sezonunda hayal kırıklığı yaşatmış ve takımı ligi 6. sırada bitirmişti. Bu sezon ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğu ezeli rakibi Manchester City’ye kaptıran United ligi 2. Sırada bitirmeyi garantilemiş durumda…

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal