İtalya Efsanesinden Türkiye'ye Övgü

İtalyan efsanesi Dino Zoff, EURO 2020'de Türkiye'ye karşı kendi sahasında karşı karşıya gelecek olmalarının İtalya için bir avantaj olduğunu dile getirdi.

23.12.2019-12:46 - (Son Güncelleme: 23.12.2019-12:31) İtalya Efsanesinden Türkiye'ye Övgü

Türkiye'yle İtalya arasında 19 yıl önce gerçekleşen resmi karşılaşmada, İtalyanların teknik adamı olan Zoff, yıllar sonra tekrardan Avrupa şampiyonasında karşı karşıya gelecek olan iki takımın bu maçını ve takımlarını değerlendirdi.

"Türk Milli Takımı'nda ciddi bir gelişme söz konusu"

77 yaşındaki tecrübeli teknik adam, Türkiye'yle İtalya'nın 2020 Avrupa Şampiyonası’nın 12 Haziran 2020’deki ilk karşılaşması öncesinde iki ülkenin avantajlarını konuşurken, "İtalya için en büyük avantaj Türkiye ile yapacağı ilk maçı evinde oynayacak oluşu. Yeni Türk Milli Takımı’nın eleme gruplarındaki mücadelesini takip ettim. Fransa'ya karşı aldığı sonuçlar da ortada. Takımınızda ciddi bir gelişme söz konusu. Böyle bir takıma karşı, evimizde oynamak bizim için bir avantajdır." dedi.

"Türkiye, EURO 2000'de bizi çok zorlamıştı"

İki klubün 19 yıl önce gerçekleştirdiği karşılaşmada İtalya Milli Takımı'nın teknik adamlığını yapan Zoff, "Hatırladığım kadarıyla orada da ilk maçta Türkiye ile karşı karşıya gelmiştik ve zor bir maç olmuştu." dedi.

11 Haziran 2000’de kayıtlara geçen maçta, bugün Inter’in başında olan Antonio Conte ve Filippo Inzaghi’nin golleriyle maçtan 2-1 galip ayrıldıklarını hatırlatan Zoff, "O zamanki takımımız çok güçlüydü. Neticede finale kadar yükselmiştik. Finalde de kaderimiz o şekildeymiş, Fransa'ya kaybettik. Türk Milli Takımı bizi çok zorlamıştı. İki ekip için de iyi maç olmuştu. Biz biraz daha iyi olan taraftık. Şimdiki mücadelede de ev sahibi olma avantajı bizde." diye konuştu.

"Serie A'da forma giyen iyi oyuncularınız var"

Serie A’da, Milan’da oynayan Hakan Çalhanoğlu, Juventus’ta ilk 11 de yer alan Merih Demiral ve Roma'da oynayan Cengiz Ünder gibi yıldız futbolcuların Türkiye’nin takımında bulunduğunu belirten Dino Zoff, şunları söyledi:

"İnanıyorum ki, Türkiye iyi şeyler yapabilir. Çalhanoğlu ve diğerleri oldukça ilginç ve iyi oyuncular. Bu oyuncular milli takımlarına kesinlikle katkıda bulunacaklardır. Kendi takımlarına başta adapte olmakta güçlük çekseler de şu anda iyi işler çıkarttıklarını düşünüyorum. Daha gençler ve bu gençlikleriyle, Türk Milli Takımı’na zindelik katacaklarına inanıyorum. Türkiye’nin gruptan çıkacağını düşünüyorum."

İtalya'nın, Roberto Mancini eşliğinde kabuk değiştirdiğine değinen Zoff, "İtalya, radikal biçimde değişti. Çünkü İtalya’da kuşak değişti. Alttan gelen gençler, oldukça ilginç ve çok kuvvetli oyuncular. Zindeler ve hevesliler. Mancini de üst üste 10 maç kazanma başarısını kalitesini gösterecek bir takım kurmayı başardı. Bu kalite ve heves gerektiren bir şey." dedi.

Zoff, bu Avrupa şampiyonası için açık ara iyi bir takım görmediğini, Fransa’nın sürekli favori olarak kalacağını söyleyerek, "Mancini’nin bu takımının, Avrupa şampiyonası’nda da iyi işler yapacağını düşünüyorum." dedi.

Serie A'da favorisi Juventus

İtalya'da Serie A’da şu anda, kadrolar incelendiğinde Juventus’u favori gördüğünü söyleyen Zoff, "Çünkü kadrosu olağanüstü. Higuain oynamıyorsa Dybala oynuyor. Oyuna giren çıkan oyuncuların her biri önemli isimler." diye değerlendirdi.

Zoff, "Juventus favori ama Conte de Inter’deki oyuncularında daha iyi performans çıkartmasını sağlarsa onlar da fark yaratabilirler." yorumunu yaptı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal