İşte UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı Alan Kulüpler!

Gelecek sezon için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpler belli oldu.

22.05.2018-10:12 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-10:12) İşte UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı Alan Kulüpler!

Spor Toto Süper Lig'den 10, Spor Toto 1. Lig'den 2 kulüp, UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre, TFF Kulüp Lisans Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda lisans adayı kulüpleri, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nda istenen sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterleri taraflarıyla inceledi. Kurul, gelecek sezon için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan takımları belirledi.

Yapılan inceleme ve değerlendirmeler neticesinde, UEFA Lisansı başvurusu yapan 20 kulüp arasından Spor Toto Süper Lig'den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Medipol Başakşehir, Göztepe, Kasımpaşa, Kayserispor, Atiker Konyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Teleset Mobilya Akhisarspor, Spor Toto 1. Lig'den de Çaykur Rizespor ve İstanbulspor takımları UEFA Lisansı almaya hak kazandı.

Ulusal Kulüp Lisansı başvurusu yapan 52 ekibin dosyaları üzerinde yapılan inceleme ve değerlendirme neticesinde ise Spor Toto 1. Lig'den Gazişehir Gaziantep, TFF 2. Lig'den Fatih Karagümrük, Kırklarelispor, Menemen Belediyespor, Tuzlaspor ve Sancaktepe Belediyespor’a lisans verildi.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, TFF 2. Lig'e veda ederek TFF 3. Lig'e düşen 6 takıma, Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'na göre herhangi bir yaptırımın uygulanmaması kararı aldı. Kurul, kalan 48 takıma ise kriter eksiklerini tamamlamaları adına 30 ile 60 gün arasında ek süre verdi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal