Güneş, Arnavutluk Mücadelesi Öncesi Konuştu

Arnavutluk ile deplasmanda mücadele edecek olan A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş ve Emre Belözoğlu, basın toplantısında soruları cevlapladı.

21.03.2019-21:59 - (Son Güncelleme: 21.03.2019-21:38) Güneş, Arnavutluk Mücadelesi Öncesi Konuştu

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu ilk maçında yarın Arnavutluk ile deplasmanda mücadele edecek olan A Milli Takım'da teknik direktör Şenol Güneş ve Emre Belözoğlu, basın toplantısında soruları cevlapladı.

"İYİ BİR TAKIMIZ"

Yeni bir döneme başlayacaklarını ifade eden deneyimli teknik adam, "Gruptan çıkabilmek için her maçı kazanmak durumundayız. Her maçta işimiz zor, her maça kazanmak için çıkacağız. Tüm takımlara başarılar diliyorum. Arnavutluk'u tanıyoruz, onlar da bizi biliyor. Yakın ilişkiler içerisindeki ülkeleriz. Onların oyuncuları da bizi iyi tanıyor. Birçok üst ligde oyuncuları var, iyi oyuncular, tecrübeli oyuncuları var. Zor bir rakiple oynayacağız. Biz de iyi bir takımız. Güzel bir maç olmasını bekliyorum" diye konuştu.

"MİLLİ TAKIM ORTAK DEĞERİMİZ"

Milli takımın ortak bir değer olduğunu söyleyen Güneş, "Milli takım ayrı bir şey. Tüm oyuncuların takımları var, milli takım ortak değerimiz. Çok önemli bir maç oynayacağız. Bu tip maçlar, Avrupa Şampiyonaları, Dünya Kupaları, katılamadığınız zaman ara açılıyor. Katılmanız gerek. İlk gün ne heyecanım varsa, her maçta aynı heyecanım var, takımda da bu var. Bunlar tecrübe ister, bu tecrübe de var bu takımda. Rakibin her türlü oyun tarzına karşı hazır olmalıyız. Her şeyimiz maç kazanmaya dönük. Bizler çalıştık, inşallah karşılığı iyi bir sonuçla gelir bize" ifadelerini kullandı.

Sadece yarınki maça odaklandıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Hislerimi kısmen söyledim. Bu işi yapan insanların heyecanı bitmez, zaten bittiği zaman işi biter. Gençken de yaşlıyken de heyecan var, sadece tecrübe katılıyor. Şu anda sadece maça dönük her şeyi düşünüyoruz, bilgimizi, birikimimizi, düşüncelerimizi sahaya yansıtıp kazanmak istiyoruz. Sadece ona odaklandık, beklentimiz o" diye konuştu.

"BİRBİRİMİZİ SEVİYORUZ"

Takımın nadir olarak birlikte oynamasıyla ilgili gelen bir soruya cevap veren Şenol Güneş, "Dezavantaj olacağını düşünmüyorum. Birbiriyle oynamayan oyuncuların oynanmak isteyen oyunda sıkıntıları olabilir ama aynı dili konuşuyoruz, aynı işi yapıyoruz. Hepimiz birbirimizi seviyoruz, sayıyoruz. Milli takımda ortak değerlerimiz fazla. Mevki olarak daha oturmadı, zaman içinde oturur. Ama kulüp takımlarında bile bu uyumsuzluğu görebiliyorsunuz. Futbolun dili bir, niyeti bir, yeterki o samimiyette birleşelim. Şu an hava iyi. Süre çok kısa, rakip için de, bizim için de. Bunu kolay hale getirmek için herkes birbirine yardımcı oluyor. Önümüzdeki iki maçta alacağımız sonuçlar bunu daha iyi hale getirir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

EMRE BELÖZOĞLU: HAZIR DURUMDAYIZ

Yarın sahaya çıkacak herkesin elinden geleni yapacağını söyleyen Emre Belözoğlu şöyle konuştu:

"Hocamızın verebileceği bir karar. Benim dizilişle alakalı bir şey demem doğru olmaz. Önemli olan burada en hazır şekilde olacak takımı hoca bize söyledi. Onun verdiği direktifler doğrultusunda sahaya kim çıkarsa çıksın elinden geleni yapacak. Oyunun merkezi, sağı-solu önemli değil. Hocamız maçtan önce odaklanmamız gereken şeyi genel hatlarıyla anlattı. Hazır bir şekildeyiz. Kim oynarsa oynasın hepimiz burada tek bir hedef için varız. O da yarın 3 puanla ayrılmak."

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal