Galatasaray'ın Golüne MHK'dan Ofsayt Açıklaması

Galatasaray'ın Bursaspor karşısında bulduğu 3. gol öncesinde ofsayt olup olmadığı tartışmaları gündemdeki yerini korurken Merkez Hakem Kurulu'ndan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

18.03.2019-18:56 - (Son Güncelleme: 18.03.2019-18:46) Galatasaray'ın Golüne MHK'dan Ofsayt Açıklaması

MHK, Galatasaray-Bursaspor maçındaki ofsayt tartışmalarına yaptığı açıklama ile son noktayı koydu.

OFSAYT TARTIŞMASI BÜYÜMÜŞTÜ

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasındaa Galatasaray, deplasmanda Bursaspor'u 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı. Maçta Galatasaray'ın bulduğu 3. golde ofsayt olup olmadığı ile ilgili tartışmalar ise hâla sürmekteydi.

MHK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Futbol Oyun Kuralları Kitabı'nda, 11. kural, ofsayt ihlalini açıklarken, 'Ofsayt pozisyonundaki bir oyuncu, takım arkadaşının topla oynadığı veya dokunduğu anda sadece aktif oyuna dahil olduğu gerekçesi ile aşağıdaki durumlarda ofsayt olarak cezalandırılır' demekte ve 'Top ile oynanan veya topa dokunulan ilk temas anı kullanılmalıdır' ibaresi yer almaktadır. Dolayısıyla, Bursaspor-Galatasaray müsabakasının 62. dakikasında misafir takımın kazanmış olduğu üçüncü gol öncesi yapılan VAR incelemesi ve çizilen ofsayt çizgilerinde, görevli VAR hakemi tarafından VAR Protokolü ve Futbol Oyun Kuralları Kitabı'na uygun olarak 'topa ilk temas anı' ölçü alınmış ve doğru bir uygulama yapılmıştır."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal