Fikret Orman: Bütün Her Şeyi TL’ye Döndüreceğiz

Beşiktaş ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, bugün gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Olağan Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

27.09.2018-17:22 - (Son Güncelleme: 27.09.2018-17:19) Fikret Orman: Bütün Her Şeyi TL’ye Döndüreceğiz

Kulüpler Birliği'nin Maslak'ta yer alan merkezinde yapılan toplantı sonrası Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, basın mensuplarına önemli açıklamalar yaptı.

Yoğun bir gündemleri olduğunu belirten Fikret Orman, "Kulüpler Birliği'nin yoğun bir gündemi söz konusuydu. Tüm kulüplerin katılımı neticesinde çok verimli bir toplantı yaptık. Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Türkiye'deki yerleşik insanlarla yapılan sözleşmelerin TL'ye dönülmesi konusunu istişare ettik aramızda. Bu doğrultuda yerleşik futbolcular, hocalar aynı zamanda menajerlerle yapılan sözleşmelerde TL'ye dönülmesi konusunu değerlendirdik. Kararname gereği de bu durum zaten böyle. Bütün kulüpler bu konuda mutabık kaldı. Onun dışında da futbolun genel sorunlarını konuştuk. Önümüzdeki dönem, finansal fair play gibi süreçleri değerlendirdik." şeklinde konuştu.

Çıkan kanunun bir yaptırım olmadığını hatırlatan Fikret Orman, "18 Eylül itibarıyla bu dakikadan sonra TL üzerinden sözleşmeler yapılması gerek. Kanun da bunu söylüyor. Biz de zaten kanuna uymak zorundayız. Yurt içinde yapılan tüm kontratlarda buna yalnızca bir açıdan bakmamak lazım. Mesela bizim çim bakımımız var, onlar da TL'ye dönecek. Bütün her şeyi TL'ye döndüreceğiz. Bütün kulüplerle bu konu üzerinde mutabakata vardık. Bugünden itibaren başlayacağız artık.” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal