FIFA’dan Yayıncı Kuruluşlara ‘Güzel Kadın’ Uyarısı!

FIFA, Dünya Kupası'nın düzenlendiği Rusya'da oynanan karşılaşmalarda yayıncı kuruluşlardan güzel kadınların sık sık ekrana getirilmemesini istedi.

12.07.2018-14:43 - (Son Güncelleme: 12.07.2018-14:35) FIFA’dan Yayıncı Kuruluşlara ‘Güzel Kadın’ Uyarısı!

Rusya’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki karşılaşmalarda ekranlara yansıyan kadınlar, güzellikleriyle ön plana çıkıyordu. Bu durumun reytinglere olumlu yansıdığının farkına varan televizyon kanalları da bu görüntülere sıkça yer veriyordu.

FIFA'nın dikkatinden kaçmayan bu durum sonrasında FIFA'dan televizyonlara çağrı geldi. FIFA Sürdürülebilir Kalkınma Dairesi Başkanı Federiko Adukki, Dünya Kupası karşılaşmalarında güzel kadınların televizyonlarda sık sık görünmesinin cinsiyetçiliği arttırdığını, karşılaşmalardan önce ve sonra kadınlara fiziki tacizlerde bulunulduğunu belirterek güzel kadınların sık sık ekrana getirilmemesini istedi.

Moskova'da oynanan bir karşılaşma sonrası yaşanan olayda Brezilyalı gazeteci Juliet Gonzalez Teran'ı öpen ve taciz eden bir taraftar olay sonrası kamuoyundan özür dilemişti. Yine aynı şekilde Julia Guimaraes canlı yayında tacize uğramıştı. Bu tacizlerin ardından sosyal medyada #letherwork etiketiyle global protestolar başladı. 

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal