Fenerbahçe’yi ‘ZORLU’ Süreci Yordu!

Spor yazarı ve yorumcusu Cem Dizdar, şampiyonluk yarışında yer alan takımları değerlendirdi.

05.02.2020-17:06 - (Son Güncelleme: 05.02.2020-17:03) Fenerbahçe’yi ‘ZORLU’ Süreci Yordu!

Spor yazarı ve yorumcusu Cem Dizdar, şampiyonluk yarışında yer alan takımları değerlendirdi.

Bu soru aslında doğrudan ‘kehanet’ alanına girer, ki en beceremediğim şeydir! Şimdiye kadar oynanan oyunlar, devamlılık ve kadrolar düşünüldüğünde, böyle bir kestirimde bulunmak benim açımdan mümkün değil. Çünkü bu belirsiz performanslar devam edecek gibi görünüyor. Fenerbahçe; birlikte oynama, ilk devre istatistiklerini geliştirme ve fikstürün de görece avantajıyla küçük bir avantaja sahip diye düşünüyorum. Yine de son maç düşünüldüğünde, ‘problem çözme’ konusundaki sıkıntılarını ihmal etmemek gerek.

Ayrıca gün geçtikçe yükseleceği tahmin edilebilir gerginlikten nasıl etkilenecekleri ise herşeyden daha önemli. Öyle ya, Fenerbahçe ‘Zorlu süreci’nden bu yana eleştirilerin merkezindeki takım gibi duruyor ve bundan böyle her tartışma bir biçimde o sürece bağlanacaktır. Bu da sahadaki oyunu doğrudan etkileyecektir. Bununla baş edebilirlerse, oyun ve kadro açısından mevcutlar arasında en şanslı onlar diye düşünüyorum.

Yarış zorlaştıkça kimileri daha dirençli olacaksa da öngörüm Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kadrolarına bağlı olarak yarışı bırakmayacağı yönünde. Bu üçlü arasında, çok küçük bir farkla Fener’i (şimdilik kaydıyla) avantajlı görüyorum. Başakşehir, Beşiktaş, Alanya, Sivas’ın yukarıyı zorlayacağını, bu dörtlüden Başakşehir ve Alanya’nın oyun kurguları ve dirençleriyle daha şanslı olduğunu söyleyebilirim. Yine de hafta hafta beklenmedik performanslar, sıralamada öngörülemez değişikliklere yol açacaktır.

İlk üç bana göre şu takımlardan oluşur: Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray... Şampiyonluk yarışı ve Avrupa’ya gidecekler sıralamasını belirleyecek verilerden biri de alt lige düşmeme mücadelesi eden takımlarla olan maçlardır. Bu yıl altlardaki takımların güçsüz halleri, yukarıdaki yarışı kendi aralarında oynayacakları maçlara kilitlemiş durumda. Yani 10. sıranın altındakilerle yapılacak maçlarda yaşanacak sürprizler de şampiyonluğun belirleyicisi olabilir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal