Fenerbahçe’nin Yeni Teknik Direktörü Phillip Cocu Kimdir?

Aykut Kocaman ile yolların ayrılmasının ardından teknik direktörlüğe Phillip Cocu’yu getiren Fenerbahçe, resmi internet sitesinden Hollandalı teknik adamla 3 yıllık anlaşmaya varıldığını açıkladı. Peki Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Phillip Cocu kimdir? Detaylar haberimizde…

22.06.2018-15:34 - (Son Güncelleme: 22.06.2018-15:32) Fenerbahçe’nin Yeni Teknik Direktörü Phillip Cocu Kimdir?

Uzun bir süredir teknik direktörlük için Hollandalı teknik adamla görüşmelerini sürdüren Fenerbahçe, mutlu sona ulaştı. Sarı lacivertli ekip son olarak PSV Eindhoven’ı çalıştıran Cocu ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Aykut Kocaman ile yolların ayrıldığını açıklayan Fenerbahçe’nin bir süredir görüşme halinde olduğu Phillip Cocu’yu ne zaman açıklayacağı merak konusuydu… Sarı lacivertli ekip bugün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile Hollandalı teknik direktör ile 3 yıllık anlaşmaya varıldığını duyurdu.

PHILLIP COCU KİMDİR?

Futbolculuk döneminde AZ Alkmaar, Vitesse, PSV Eindhoven, Barcelona ve Al-Jazira takımlarında forma giydi. Hollanda Milli Takımı ile 101 karşılaşmada 10 kez gol sevinci yaşadı.
 
Teknik direktörlük kariyerinde ilk adımı 2008 yılında PSV’nin yardımcı antrenörlüğü ile atan Phillip Cocu, aynı dönemde Hollanda Milli Takımı’nda yardımcı antrenörlük de yapmıştır.

2012 yılına dek bu iki görevi sürdüren Cocu, 2012-2013 sezonunda PSV Eindhoven’ın altyapı sorumluluğu görevine getirilmiştir. 2013-2014 sezonu başında PSV Eindhoven ile 4 yıllık sözleşme imzalayan 47 yaşındaki teknik adam geçtiğimiz sezon takımını şampiyonluğa taşıdı.

PSV Eindhoven, Philipp Cocu döneminde son 4 sezonda 3 kere şampiyonluğa ulaştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal