'Fenerbahçe Tarihine Absürt Bir Leke Olarak Geçecektir'

Spor yazarı Uğur Meleke, futbol gündemi hakkında sorulan soruları cevapladı.

03.03.2020-09:19 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-09:14) 'Fenerbahçe Tarihine Absürt Bir Leke Olarak Geçecektir'
İşte Uğur Meleke'ye sorulan sorular şu şekilde:

1- Futbolda az görülen bir şey yaşandı. Ersun Yanal gitti ama gitmedi! Bir teknik direktörün istifa ettikten sonra bir maça çıkmasını nasıl okumalı?

2- Fenerbahçe’de son haftalarda alınan başarısız sonuçların ardından fatura doğru isme mi kesildi? Sorun teknik adam mıydı? Artık Comolli ve Yanal yok. Yol haritası sizce nasıl çizilmeli?

3- Beşiktaş, Süper Lig’de beş karşılaşmalık son derece zorlu bir fikstürden 10 puan ve tamir edilmiş bir moralle çıktı. Siyah beyazlılar için hedef ne olmalı? Şampiyonluk gerçekçi bir hedef mi?

4- G.Saray kötü bir ilk devrenin ardından 7’de 7 yaptı. Değişimi nerden okumalı? Hoca mı, transferler mi, form mu? Yoksa takımın üç kulvarda birden oynamaya kondisyonunun yetmemesi mi?


5- Süper Lig’de bu hafta sonu Galatasaray, zorlu Sivas deplasmanına çıkacak. İki takım da 48 puanda ve liderin ensesinde. Sivas 4 eylül Stadı’nda nasıl bir maç ve skor bekliyorsunuz?

6- Kadro yapısı ve psikolojik faktörleri göz önüne alırsak, Trabzonspor, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nı bir arada götürebilir mi? Yoksa bordo mavililer ilerleyen haftalar öncesinde bir tercih yapmalı mı?

Uğur Meleke'nin Cevapları

1-Hayır, doğrusu ben çok garipsedim. Sezon ortasında teknik adam değişikliği yapan herhangi bir takımın da daha önce böyle bir uygulamaya gittiğini sanırım hiç görmedim. Sezon ortası yolları ayırmak zaten ivedi bir karardır, aciliyet içerir, zaman yok, anında değişim gerekliliği var demektir. Eğer sen neşteri vuruyorsan, hocayı gönderiyorsan, bir sonraki maça tekrar onunla çıkmak kendinle çelişmektir. F.Bahçe tarihine de absürt bir leke olarak geçecektir bence bu garip uygulama.

2- Korkunç bir 2018-19 transfer sezonu geçirilmişti. Giuliano-Josef’ten gelen 23 milyonu reyes, Tolgay, Frey, Benzia, Barış gibilerin transferine harcayan her kimse zaten yeni sezona başlamamalıydı. Damien Comolli neşteri çok gecikti. 2019-20’deyse transferler nispeten iyi. Ama bu kez de kadro mühendisliği hatalıydı. Sol beksiz, 9 orta sahalı dengesiz bir takım yaratıldı. Kolları kısacık, gövdesi kocaman garip bir canavar. O yüzden problemi sadece teknik adam üstünden okuyamıyorum. Fenerbahçe’de bir ‘futbol aklı’ sorunu var.
 
3- Bu sezon Real Madrid teknik direktörü Zidane’a onlarca defa takımın gol kısırlığını sordular. Hemen her basın toplantısında, bıkmadan-usanmadan aynı cevabı verdi: “Gol amaç değil, araçtır. Bizim amacımız iyi oyun. İstikrarlı iyi oyun gelirse, gol de gelir kendiliğinden.” Beşiktaş da şu an böyle bir noktada. Sergen Yalçın önce mantaliteyi değiştirdi, takımın ürkekliğini attı, ‘mış gibi yapan’ değil çatır çatır futbol oynayan bir Beşiktaş var artık sahada. Oyun istikrarı sürerse hedefler de gelir zaten kendiliğinden.

4- Birinci sıraya devre arası transfer başarısını yazarım. Galatasaray 2020’ye dışarıdan üç (Saracchi, onyekuru, Sekidika), içeriden de dört yeni transferle girdi adeta (Emre, Linnes, Falcao ve Taylan). Sahada nzonzi ve Babel tipi tok generaller azaldı, iştahlılar-savaşçılar arttı. Kadroda rekabet olunca, oynayan da temposunu artırıyor. Yenilenmekten korkmayan Terim de formda. Tabii lider, kaptan, efsane Fernando Muslera’yı da unutmamak gerek. Galatasaray’ın, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı bir numaralı üstünlüğü Muslera.

5- Sivas ikinci yarının başında çok ciddi sakatlık sorunlarıyla uğraştı. Ve nihayet mart başı itibariyle Ankaragücü karşısına, kendilerini ilk yarıda liderliğe taşıyan o sihirli 11’le çıkabildiler. Sivas’ta adeta rota tekrar oluşturuldu. Galatasaray da süper bir form seviyesinde. onyekuru adeta uçuyor, Mariano müthiş ritim yakaladı, Ömer-Donk uyumuyla duran top golleri geliyor. Pazar akşamı Sivas’ta sezonun en güzel maçlarından birini izleriz. Gollü, eğlenceli, 2-2 veya 3-2 gibi skorlara gidebilecek bir maç.

6- Ben hiçbir zaman bir cepheden vazgeçmeyi mantıklı bulmadım, dünyada da iki veya üç cephede oynamaktan yorulan tek milletin Türkler oluğunu düşünüyorum artık! Getafe, son derece kısıtlı bir kadroyla ligde dördüncü, Avrupa’da devam ediyor. Atalanta ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde tarih yazıyor. Lyon üç cephede devam ediyor. Wolverhampton ligde ve Avrupa’da fırtına gibi. Türk futbolunun başına bu rotasyon belasını saran korkakları ben unutmayacağım, affetmeyeceğim, eminim tarih de affetmeyecek.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal