Eski Milli Futbolcuların 'Futbolda Fetö' Soruşturması İfadeleri Ortaya Çıktı!

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma sonuçlandı. Bekir İrtegün, Uğur Boral, Ömer Çatkıç'ın da yer aldığı eski milli oyuncular hakkında dava açıldı.

13.06.2018-15:56 - (Son Güncelleme: 13.06.2018-15:58) Eski Milli Futbolcuların 'Futbolda Fetö' Soruşturması İfadeleri Ortaya Çıktı!

Futbolda FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame neticelendi.

Eski milli oyuncular Bekir İrtegün, Zafer Biryol, Uğur Boral, Ömer Çatkıç, Ersin Güreler ve İsmail Şengün hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Oyuncular, silahlı terör örgütü üyeliğiyle suçlanıyor.

Öte yandan iddianamedeki şüpheli ifadeleri de belli oldu.

Buna göre, telefonunda örgütün gizli haberleşme programı olan ByLock tespit edilen Bekir İrtegün, FETÖ ile 2007-2008 yılında Gaziantepspor’da oynarken tanıştığını itiraf etti. İrtegün, “Sohbetlere takım arkadaşlarımdan Ömer Çatkıç, Barış Durmaz geliyordu. 2009 senesinde Fenerbahçe’ye transferimin ardından Ali Şenel isimli bu yapıya bağlı birisi aradı. Bir süre sonra, o dönem Fenerbahçe'de forma giyen Emre Belözoğlu, Uğur Boral, Ertuğrul Taşkıran'ın da Ali Şenel ile bağlantısı olduğunu öğrendim. Ben de 2009 senesinin son dönemlerinde bu kişinin düzenlediği sohbetlere diğer oyuncu arkadaşlarımla katılmaya başladım. Fenerbahçe'de futbol oynadığım dönem zarfında hatırladığım kadarıyla Alper Potuk, Orhan Şam, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal’ı da Ali Şenel adlı kişinin düzenlediği sohbetlerde görmüşlüğüm vardır” dediği öğrenildi.

“EMRE BELÖZOĞLU’NUN EVİNDE SOHBET YAPILDI”

Sohbetlerin genelde örgüte ait okullarda gerçekleştiğini belirten İrtegün, birkaç defa da sohbetin şu an futbol hayatını Medipol Başakşehir’de sürdüren Emre Belözoğlu’nun evinde yapıldığını itiraf etti.

Şüphelilerin savcıya verdikleri diğer futbolcu adlarına ilişkin soruşturma yapılıp yapılmadığı iddianamede yer almadı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal