Ekstrem Sporlar

Spora gönül vermiş ve farklı spor dallarına ilgisi olan pek çok insan ekstrem sporlar hakkında bilgi topluyor. Konuyla ilgili en çok merak edilen soru da ekstrem sporlar nelerdir? Ekstrem sporlara dair tüm detaylar bu haberimizde…

26.05.2018-12:41 - (Son Güncelleme: 26.05.2018-12:52)  Ekstrem Sporlar

Sporun sistem, performans, organizasyon ve rekor gibi bileşenleri olduğu tanımını yapmak mümkün... Herkesin ilgisinin ve yeteneğinin olduğu pek çok spor branşı mevcuttur. Geleneksel spor, modern spor, ekstrem spor insanların uğraş alanlarına girmektedir.

Spor, insanların duygu ve düşünce yoğunluğu doğrultusunda gösterdikleri davranış hareketleri olarak belirli bir amaç hedefiyle gerçekleştirilen sistemli ve kuralları olan etkinliklerdir. Ekstrem sporlar, duygu yoğunluğunun yüksek yaşandığı sporlardan biridir.

Ekstrem sporlar, macera veya aksiyon sporu olması sebebiyle duyguların daha yoğun yaşandığı, riskin çok daha yüksek olduğu tehlikeli sporlar olarak bilinir. Risk ve tehlike insan vücudunda adrenalin hormonunu harekete geçirir bu da heyecan ve korku gibi duyguları tetikler.

Ekstrem sporları hava, kara ve su olarak 3 farklı kategoride değerlendirebiliriz.

HAVA SPORLARI

Yamaç paraşütü

Delta/yelken kanat

Elastik ip atlayışı (Bungee Jumping)

Serbest atlayış

Gökyüzü dalışı (Sky Diving)

Gökyüzü sörfü (Sky Surfing)

KARA SPORLARI

Dağ bisikleti

Kaya tırmanışı

Kay kay

Parkur / serbest koşu

Ekstrem motokros

Agresif paten

Dağ sörfü (Mountainboarding/Mountainsurfing)

SU SPORLARI

Uçurum dalışı

Serbest dalış

Rüzgâr sörfü

Uçurtma sörfü (Kiteboarding)

Su kayağı

Uçurum dalışı

TÜRKİYE’DE EKSTREM SPORLAR

Ülkemizde en yaygın olan ekstrem sporları bungee jumping, uçurtma sörfü, rüzgar sörfü, yamaç paraşütü gibi çeşitlerdir ve bu spor türleri genelde güney bölgemizde yaygınlık göstermektedir. Kay kay, paten gibi sporlar ise daha çok büyük kentlerde popüler olan sporlardır. Ekstrem sporları yaygınlaştırmak adına hızla gelişen spor dünyasına uyum sağlamak gerekir. Uyum sağlamak için de medya desteği, finansal destek ve ekstrem sporlarla ilgili bir federasyon kurulması olmazsa olmazlardandır.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal