'Comolli Hamlesi Başından Sonuna Kadar Yanlış'

Eski futbolcu Erman Özgür, Fenerbahçe’nin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özgür, Comolli hamlesinin başından sonuna kadar yanlış olduğunu ifade etti.

03.03.2020-09:49 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-09:45) 'Comolli Hamlesi Başından Sonuna Kadar Yanlış'

Her iyi futbolcudan iyi teknik direktör olmayacağı gibi her iyi yöneticiden de iyi bir kulüp başkanı olamayabileceğini Ali Koç’la öğrenmiş olduk. Şanssızlık yaşadığı konular yok mu? Elbette var. Mesela işi bilene bırakma düşüncesi doğru, Comolli hamlesi yanlış. Sonuç; Fenerbahçe için potansiyel olarak uygun olmayan transferler ve başarısızlık.

Takım içinde değişim yapma hamlesi doğru, bu hamleyi takımı kökünden dinamitleyerek yapmaya kalkışması yanlış. Eğer bu işi her transfer döneminde 2-3 oyuncu üzerinden alınacak isimleri iyi analiz ederek yapmış olsaydı, bugün gelinen noktaya asla gelinmezdi.

Sonuç; düşmeme mücadelesi verilen tarihinin en kötü sezonlarından biri. Kötü giderken sergilenmesi gereken duruş çok önemliydi o da olmadı. Taraftarın aklından çıkmayan ancak Fenerbahçe’den sonra çalışsa da inzivaya çekilmiş Ersun Yanal hamlesi, takımlarında problemler yaşayan, potansiyeli belli olsa da hazır olmayan panik transferleri ile berbat geçen bir sezon. Sonuç; Ali Koç’a olan güvenin bir miktar sarsılması.

Yeni sezon için şampiyonluk parolasına rağmen kadronun yeterli derecede iyi kullanılamayışı, ekonomik kriz ve zamansız oyuncu göndermelerin yanında bir de Falette gibi anlamsız transferler ve Ersun Yanal’ın bırakması. Sonuç; Ali Koç’un geldiği dönem hayal edilen herkesle barışık başkan profili, Avrupa’da bile başarılı, Türk futbolunun lokomotifi bir takım hayalinin 2 sezon dahi bitmeden çökmesi.

Son olarak söylemeden geçemeyeceğim, daha önce hiç rastlamadım. Başarısız olmuş bir teknik direktörle yollarını ayırıp belki de sezonun kalanında iddialı olabileceğin tek kulvarda telafisi zor bir maça aynı hocayla çıkmak. Oyuncuyu 1 gün sonra idmana çıkmayacak bir hoca ile maça çıkarmak. Hakikaten eşi benzeri olmayan bir karar.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal