Björn Borg Kimdir?

Björn Borg Boxer? Björn Borg kimdir? Björn Borg eş? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

04.06.2018-16:41 - (Son Güncelleme: 04.06.2018-16:26) Björn Borg Kimdir?

Björn Rune Borg (İsveççe söyleyişi: [bjœːɳ bɔrj] (d. 6 Haziran 1956; Stockholm, İsveç), eski dünya 1 numarası olan İsveçli profesyonel tenisçi. 1974 ve 1981 seneleri arasında teklerde 11 Grand Slam şampiyonluğu elde etti. Teklerde 5 Wimbledon ve 6 Fransa Açık şampiyonluğu vardır. Björn Borg, tüm tarihlerin en iyi tenis oyuncularından bir tanesi olarak anılmaktadır.

Björn Borg’un, 70’li senelerde tenise kattığı etkinin şiddetine bakmak için şimdi biraz daha yaklaşabiliriz. O, modern dönemde tenis dünyasının çıkardığı ilk pazarlama ikonlarından ve hatta dünya genelinde kendisine uzmanlarca bu hedefle yaklaşılan ilk sporculardan bir tanesi. Borg öncesi dönemde ciddi bir tenis ülkesi olarak görülemeyecek. İsveç’ten çıkan bir oyuncunun tenis tarihine bu kadar iz bırakmasının da esasen iki değişik sebebi var; çünkü o, hem kort içinde hem de kort dışında türünün ilk örneklerinden.

Onu bu derece unutulmaz yapan şeylerin başında, geçmişten günümüz tenisine ışık tutan topspin’li geri çizgi oyunu var. Harika bir ‘doğal atlet’ olarak gençliğinde birçok değişik spor deneyen Borg, hiçbir zaman alışılageldik bir tenis tekniğine sahip olmadı. Fakat onu kariyerinin bitimine dek çalıştıracak Lennart Bergelin, birçok çalıştırıcının ilk anda yapacağını yapmadı ve ondan oyununu değiştirmesi için herhangi bir istekte bulunmadı. İsveçli antrenör, Borg’un tekniğindeki iyi tarafları gördü ve güçlendirdi.

Dönemin yakın şahitlerinden, kendisi de Bergelin’le üç sene çalışma fırsatı bulmuş tenis antrenörü Ali Göreç, Borg’un niçin özel olduğunu şöyle anlatıyor: “1920’lerdeki videoları izleyin; geri çizgiden savunma tenisini orada da görürsünüz. Bu bir devrim değildi. Borg’u özel yapan şey, o zamana dek görmediğimiz ayak oyunlarıydı. Kendini küçük ayak adımlarıyla vuruşa hazırlayan ve her defasında topla mükemmel yerde buluşan ilk oyuncuydu.” Göreç bunun yanında, Borg’un bunu o senelerin servis vole karakterli oyununda yapmasını da üst seviye sezgilerine ve fiziksel imkanlarına bağlıyor. Ona göre Björn Borg, hep ‘çizgi dışı’ bir oyuncu oldu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal