Belçika Futbolunda Büyük Deprem! Çok Sayıda Gözaltı Var

Belçika futbolu, gündüz saatlerinde polisin pek çok farklı noktada yaptığı "şike soruşturması" baskınları ile büyük şok yaşadı.

10.10.2018-15:45 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-15:37) Belçika Futbolunda Büyük Deprem! Çok Sayıda Gözaltı Var

Belçika, futbolda bugün gerçekleşen “şike soruşturması” baskınlarıyla sarsıldı.

Belçika'nın dev ekiplerinden Club Brugge’ün teknik direktörü Ivan Leko ile beraber, lig hakemleri Sebastien Delferriere ve Bart Vertenten sorgulanan isimler arasında bulunurken, menajer Mogi Bayat başta olmak üzere pek çok menajer de tutuklandı.

200 Menajerin İsmi Geçiyor

Operasyon kapsamında oluşturulan polis fezlekesinde 200'den fazla menajerin adının geçtiği ve Belçika'da 44 evin arandığı, yurt dışında ise 13 eve eş zamanlı operasyon gerçekleştiği öğrenildi.

Anderlecht'in Eski Yöneticisi Tutuklandı

2003 ile 2018 seneleri arasında Anderlecht'te görev alan eski idari menajer Herman Van Holsbeeck, yapılan operasyon neticesinde tutuklandı.

Club Brugge Başkanı Haberleri Doğruladı

Club Brugge Başkanı Bart Verhaeghe, gerçekleştirilen operasyonu doğrularken, "Club Brugge her şekilde iş birliğini yapmaya hazır ve saklayacak bir durumu yok." dedi.

Öte yandan, Anderlecht, Lokeren, Kortrijk ve Gent takımlarının da operasyon kapsamında aranan kulüpler içerisinde olduğu ve toplam 10 kulübün ofisinde inceleme yapıldığı ifade edildi.

Şike soruşturması ile beraber vergi kaçakçılığı ve para aklama durumlarında da ayrı bir dava olduğu, bu konuda da incelemelerin devam ettiği kaydedildi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal