Bakan Kasapoğlu: Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Altyapı Projesini Hayata Geçirdik

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk sporunun geleceği olan Sportif Yetenek Taraması Projesi ile belirlenen hedefleri ve projenin geldiği noktayı rakamlar ile birlikte açıkladı.

15.02.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 15.02.2020-12:39) Bakan Kasapoğlu: Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Altyapı Projesini Hayata Geçirdik

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yetenekli öğrencileri spora yönlendirmek hedefiyle uygulamaya başladıkları Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı projesi olan Sportif Yetenek Taraması Projesi ile geçen yıl toplamda 1 milyon 226 bin 503 çocuğun taramasının gerçekleştiğini, yaklaşık 110 bin çocuğun yetenek havuzuna alındıklarını ifade etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk sporunun geleceği olan Sportif Yetenek Taraması Projesi ile belirlenen hedefleri ve projenin geldiği noktayı rakamlar ile birlikte açıkladı. Hedeflerinin, bütün spor dallarında yetenekli öğrencileri spora yönlendirmek ve ülkemizi yurt dışında başarı ile temsil edecek sporcu potansiyelini ortaya çıkarmak hedefinde olduğunu ifade eden Bakan Kasapoğlu, "Tesis eksikliği elimizi kolumu bağlayan, önemli bir problemdi. Bu problemin ortadan kalkmasıyla, nitelik anlamında adımlar atacak imkânlara kavuştuk. Hızlı ve güçlü iş birlikleri sağlamak hususunda yeni yönetim sisteminin sağladığı avantajları da iyi değerlendirerek, Cumhuriyet tarihinin en büyük altyapı projesini hayata geçirdik"

"Bu projemiz hakikaten ülkemizin geleceğine matuf çok önemli bir proje. Yetenekli çocuklarımızın ilkokul üçüncü sınıfta tespit edip spora yönlendirilmesi, ilgili branşlara yönlendirilmesi, pek çok bilimsel testi de dahil ederek, çok önemli bir emeğin de olduğu hakikaten önemli bir çalışma. Ve bu çalışma çerçevesinde bizim olimpik sporcu havuzumuzu da 2023'e kadar önemli bir seviyeye çıkaracağımızı da müjdelemek istiyorum. Ve bu çerçevede her yıl ortalama 1 milyon 200 bin çocuğumuzun yetenek taramasını gerçekleştiriyoruz. Ben, bu noktada bizimle iş birliği yapan Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Örneğin, geçtiğimiz yıl yetenek taraması sürecini geçen 1 milyon 226 bin 503 çocuğumuzdan yaklaşık 110 bin çocuğumuz şu an yetenek havuzunda ilgili süreçleri yaşıyorlar. Ve onların Temel Hareket Becerileri ve Spor Becerileri Eğitimi sürecini tamamlamasının ardından olimpiyat hazırlık merkezlerine, sporcu eğitim merkezlerine yönlendirilmesiyle sonraki süreçteki müsabakalar, turnuvalar, şampiyonalar ve olimpiyatlar için çok önemli bir kaynağa ulaşmış olacağız. Sporcu potansiyelimizi ortaya çıkarmış olacağız, ben bunu çok önemsiyorum."
Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çok önemsediği bir başka proje olan "Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi" hakkında da açıklamalar yaptı. Yüzmenin gelişmesi için Türkiye’nin dört bir tarafına çok sayıda havuz inşa ettiklerini ifade eden Bakan Kasapoğlu,

"Yüzme sporu olimpiyatlar başta olmak üzere şampiyonaların madalya deposudur. Artık yüzmede biz de olacağız. Son 18 yıla bakarsak havuz sayısında inanılmaz bir yükseliş var. 2002'de 46 olan yüzme havuzu sayısının 145'e yükselmesi her şeyi anlatıyor" ifadelerinde bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal