Spor Bakanı Kasapoğlu: 'Gücümüze Güç Katacağız'

Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, federasyon başkanlarıyla gerçekleştirdiği telekonferans toplantıda Türk sporunun geleceğiyle alakalı konuştu.

07.05.2020-10:22 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-09:22) Spor Bakanı Kasapoğlu: 'Gücümüze Güç Katacağız'
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, coronavirüs sebebiyle düzenlemelerini bir sonraki tarihe ertelemek durumunda kalan federasyonların başkanlarıyla video konferans üstünden bir toplantı yapıldı. İleriye yönelik ciddi mesalar veren Kasapoğlu’nun konuşmalarından ön plana çıkanlar şu şekilde:

"Dünyanın yeniden bir yapılanmaya, yeni bir anlayışa sürüklendiği bu dönemde pozisyonumuzu net almalı, saflarımızı da hiç olmadığı kadar sık tutmalıyız. Sporcularımızın ve sizlerin bin bir emekle hazırlandığı olimpiyatlar ertelendi. Bizler, tabii sürecin ne zaman biteceği çok net olmamakla birlikte, fizik, kondisyon ve mental olarak bu hazırlığa devam edeceğiz. Bu sorumluluğumuzun ve görevimizin farkındayız."

HEDEFLERİMİZİ BÜYÜTME İNANCIMIZ VAR

"Bu süreci Türk sporu için asla bir irtifa kaybı olarak isimlendirmeyeceğiz. Bilakis bu süreci daha iyi hazırlanma ve imkana dönüştürmek için gayretle mücadele edeceğiz. İnşallah salgın bitince yeni bir sürece başladığımızda sporumuz da daha güçlü noktadan başlayacak. Hedeflerimizi büyütme inancımız var. Madalya beklentilerimizi artırma inancımız var. Var olanın üzerine katarak, gücümüze güç katarak devam etme kararlılığımız var. Tüm kurumlarımıza ve fedakar yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

ANA MESELEMİZ SPORDUR


"Nasıl teknolojide, tarımda, sanayide, sağlıkta, ticarette, ekonomide milli bir yaklaşımdan bahsediyorsak, yine spor endüstrimiz için de tüm branşları kapsayan milli bir yaklaşımdan söz etmek, bunu tüm paydaşlarımızla ortaya koymak durumundayız. İnanıyorum ki burada bulunan herkesin ana meselesi Türk sporudur. Türk sporunun sürdürülebilirliği, başarısı ve geleceğidir."

AÇIK ALANDA ANTRENMAN

"Sporcu eğitim merkezlerimizde 1836 sporumuz var. Olimpik havuzlarda 600, olimpiyat merkezlerimizde 1150 sporcumuz var. Bunlar antrenörlerin denetiminde evlerinde çalışmalarına devam ediyorlar. Olimpik ve paralimpik branşlarda olimpik havuzda bulunan sporcularımıza gerekli takviyeyi yaptık. Sporcularımızın açık alanlarda antrenmanlarını yapma noktasında erişim sağladık."

BU DEĞİŞİME AYAK UYDURMALIYIZ

"Spor müthiş bir değişim içerisinde. Biz de Türkiye olarak bu değişime ayak uydurmak durumundayız. Türk spor tarihinin en kapsamalı çalıştayını gerçekleştirdik. Gelecek stratejilerimizi sizlerle birlikte ortak akılla, istişareyle ortaya koymaya devam edeceğiz. Gelişmiş ülkelerle, bu anlamda kendini ispat etmiş ülkelerle aramızdaki farkı her geçen gün kapatacağız."

DAHA GÜÇLÜ VE SİNERJİK

"Değişim demek, zaman zaman direnç demektir. Dönüşüme, değişime karşı bu konuda işine gelmeyenler direnirler. Bu manada hiçbir suretle bu değişimin önünde yine sizlerle birlikte engel tanımayacağız. Dönüşüme direnç gösterenlere inat insan odaklı, spor ruhuna uygun anlayışla çalışan, gayret gösteren tüm paydaşlarımızla yolumuza daha güçlü ve sinerjik bir şekilde devam edeceğiz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal