04.10.2022-14:59 (Son Güncelleme:25.01.2023-17:55)


1

Antidepresan işlevi

Antidepresan işlevi

Sperm içerisinde bulunan oksitosin ve projesteron, insanın ruh sağlığına iyi geldiğini söyleyen kadın, spermde ayrıca endorfin, estron, prolaktin, tirotropin salgılatıcı hormon ve serotonin de bulunduğunu belirtti.



2

Uyku kalitesini arttırıyor

Uyku kalitesini arttırıyor

Genç kadın, “Melatonin uyku döngüsünü düzenleyen bir hormondur. Spermin içerisinde bulunan melatonin rahat bir uyku çekmeye yardımcı olur.” dedi.



3

Vitamin ve mineral açısından zengin

Vitamin ve mineral açısından zengin

Kadın, bir çay kaşığı spermin içerisinde 300’den fazla proteinin bulunduğunu belirtti. C vitamini, kalsiyum, klor, sitrik asit, fruktoz, laktik asit, magnezyum, nitrojen, fosfor, potasyum, sodyum, B12 vitamini ve çinko gibi vitamin ve mineral içerdiğini ekledi.



4

Tansiyonu düşürüyor

Tansiyonu düşürüyor

Genç kadın, yapılan bir bilimsel araştırmaya göre partnerinin spermini yutan kadınlarda tansiyon riskinin daha az göründüğünü söyledi. Preeklampsi hastalığının riskini de azalttığını belirtti.



5

Daha zeki yapıyor

Daha zeki yapıyor

Dünyanın en büyük yüksek IQ topluluğu olan Mensa, sperm tüketmenin insanı daha zeki yaptığını söylüyor. 2015’de yapılan bir araştırmada bir kadının 13 ay boyunca sperm tükettikten sonra IQ seviyesinin 154’ten 200’e çıktığını belirtti.



6

Genç kadın “Sperm tüketmeden önce alerjik bir rahatsızlığınızın olup olmadığını öğrenmeniz gerekmektedir.“ dedi.



7

Kadın, “Ayrıca sperm yuttuğunuzda cinsel yolla bulaşan rahatsızlıklara yakalanma riskiniz var. Bu sebeple dikkatli olmalısınız” dedi.



8

Genç kadın, 2017'de Archives of Sexual Behavior tarafından yapılan bir araştırmada 1850 kadının %70'i erkek partnerlerinin spermini tüketmekten hoşlandığını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr