Sparta Prag hangi ülkenin takımı, kadro değeri ne kadar? Galatasaray’ın rakibi Sparta Prag’ın en değerli oyuncusu kim? 2023 Sparta Prag piyasa değeri ve puan durumları

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Galatasaray’ın son 32 turundaki rakibi Sparta Prag oldu. Sarı kırmızılıların ilk maçı İstanbul’da, ikinci maçı ise Çekya’da olacak. Peki Sparta Prag hangi ülkenin takımı, kadro değeri ne kadar? Galatasaray’ın rakibi Sparta Prag’ın en değerli oyuncusu kim? İşte 2023 Sparta Prag piyasa değeri ve puan durumları…

18.12.2023-16:54 - (Son Güncelleme: 18.12.2023-16:54)

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-off (Son 32) turu kura çekimi sonucunda Çekya’nın köklü ekiplerinden Sparta Prag ile eşleşti. Sarı kırmızılıların rakibi olan Sparta Prag’ın piyasa değeri, oyuncuları ve ligdeki son durumu hakkında bilgi edinmek isteyen futbol severler arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki Sparta Prag hangi ülkenin takımı, kadro değeri ne kadar? Galatasaray’ın rakibi Sparta Prag’ın en değerli oyuncusu kim? 

Sparta Prag hangi ülkenin takımı?

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Play-off turundaki rakibi Sparta Prag, Çekya 1. Futbol Ligi’nde mücadele etmektedir. 16 Kasım 1893 tarihinde kurulan ve futbol tarihinin en eski kulüplerinden birisi olan Sparta Prag, ülkesinin en başarılı takımı olarka görülmektedir. 

Maçlarını 20 bin 854 kişilik Generali Arena’da oynayan Sparta Prag, Çekya Ligi’nin 19. haftası itibariyle 16 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 50 puan toplayarak liderliğini sürdürmektedir.

Sparta Prag

Sparta Prag kadro değeri ne kadar?

Çekya Ligi ekibi Sparta Prag’ın kadro değeri an itibariyle 44.65 milyon Euro’dur. Sparta Prag’ın en değerli oyuncusu ise 24 yaşındaki Çek ön libero Ladislav Krejci’dir. Kreijci'nin güncel değeri 5 milyon euro'dur.

Sparta Prag Avrupa macerası

Çekya Ligi’ni geçen sezon şampiyon tamamlayan Sparta Prag, Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Danimarka ekibi Kopenhag ile eşleşerek başlamıştır. İlk maçta deplasmanda 0-0 berabere kalan Çekya ekibi, rakibiyle evinde 3-3 berabere kalmış ve maçı da seri penaltı atışları sonucunda kaybederek elenmiştir.

Yoluna UEFA Avrupa Ligi Play-off eleme turundan devam eden Sparta Prag, burada Hırvatistan temsilcisi Dinamo Zagreb’i ilk maçta 3-1 kaybetmesine rağmen rövanş maçında 4-1 yenerek elemiş ve gruplara kalmıştır.

UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Real Betis, Aris Limassol ve Rangers ile eşleşen Sparta Prag, grubunu 3 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ikinci sırada tamamlayarak Play-off turuna kalmış ve bu turda temsilcimiz Galatasaray’ın rakibi olmuştur.

Sparta Prag, Türk takımlarıyla son eşleşmesini 2019-2020 sezonu UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Trabzonspor ile yapmıştır. İlk maçta evinde temsilcimizle 2-2 berabere kalan Prag temsilcisi rövanşta ise Trabzonspor’a 2-1 yenilerek Avrupa’ya veda etmiştir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal