SpaceX’in Uzaya Gönderdiği İnternet Uyduları Çalışmaya Başlıyor

Merkezi ABD’de bulunan uzay ve roket şirketi SpaceX’in kurucusu Elon Musk, tüm dünyaya ücretsiz internet projesi olan Starlink hakkında açıklamalarda bulundu. Buna göre yaklaşık olarak 3 ay sonra şimdiye kadar gönderilen internet uyduları çalışmaya başlayacak.

24.04.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 24.04.2020-16:03) SpaceX’in Uzaya Gönderdiği İnternet Uyduları Çalışmaya Başlıyor

Starlink projesi ile tüm dünyada internet erişiminin mümkün hale gelmesi amaçlanıyor. Şimsiye kadar da şirket söz konusu verilecek internetin ücretsiz olduğunu açıklamıştı.

Dünyada şimdiye kadar kullanılan ve tüm dünyayı birbirine bağlayan internet kabloları devasa büyüklüklerde bulunuyor ve denizlerin altından birbirine bağlanıyor. Ancak proje tamamlandığında bu durum değişecek ve dünya internet ile uzaydan bağlantı kuracak.

Elon Musk, söz konusu Starlink projesi hakkında yaptığı açıklamada internet uydularının yaklaşık üç ay içerisinde çalışacağını açıkladı. Buna göre bu hizmetin ilk olarak Kuzey Amerika ve Kanada'da bu yıl itibariyle başlayacak. Önümüzdeki yıl ise ek hizmet olarak dünyanın diğer ülkelerinde hizmete girecek.

SpaceX, Starlink projesi kapsamında şimdiye kadar 60'ar uydudan oluşan 5 parti halinde toplam 300 uyduyu uzaya fırlattı. Şirket, Starlink uydularıyla Dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027 yılında tamamlanması öngörülüyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal