SpaceX duyurdu: Alper Gezeravcı dönüyor!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibi, uzay görevini tamamlayarak Dünya'ya dönüş için geri dönüş yolculuğuna başlıyor. Bugün Türkiye Saati ile 17.05'te beklenen dönüş, uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (UUİ) ayrılmasıyla başlayacak.

07.02.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 07.02.2024-12:04)

Ax-3 ekibi, 10 günlük görev süresi boyunca UUİ'de çeşitli bilimsel deneyler gerçekleştirdi. SpaceX tarafından geliştirilen Dragon kapsülü, ekibi güvenli bir şekilde Dünya'ya geri getirmek için planlanan iniş sürecine girecek. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Ax-3 ekibiyle birlikte uzayda geçirdiği süre boyunca Türkiye'den ve dünyadan birçok hayranına ilham kaynağı oldu. Dönüş yolculuğu, uzay aracının başarıyla iniş yapmasıyla sona erecek ve Ax-3 ekibi, uzay görevini başarıyla tamamlayarak Dünya'ya dönmüş olacak.

17.05’te Dünya’ya dönecek

SpaceX, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılmasının ardından Türkiye Saati ile 17.05'te Dünya'ya dönmesinin planlandığını duyurdu. Şirket, Dragon uzay aracının ISS'den ayrılmasının iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğunu belirterek, güvenlik önlemleri çerçevesinde inişin gerçekleşeceği saate dair bilgi verdi. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı Ax-3 ekibinin başarılı bir iniş gerçekleştirmesi bekleniyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal