Sözleşmeliye kadro çıkacak mı? 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personele kadroda son durum ne?

Kamuda görev yapanlar dikkatlerini 3600 ek göstergeye çevirdi. Düzenleme kamuda çalışan sözleşmeli personellerin hakları hakkında düzenleme yaparak bunları kapsayacak. Sözleşmeli personel ise bu düzenlemeden en çok kadro bekliyor.

16.04.2022-17:15 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-17:15) Sözleşmeliye kadro çıkacak mı? 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personele kadroda son durum ne?

Kamuda sözleşme ile çalışan birçok personel 3600 ek gösterge ile kadroya geçişin mümkün olup olmadığı araştırılıyor. Mayıs ayında TBMM'ye gelecek olan düzenleme içerisinde en çok merak edilen konu ise sözleşmeleri olanlar için kadro kararının ne olacağı.

Sözleşmeliler için kadro çıkacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda 10 Mayıs'ta yapılacak 3600 ek gösterge toplantısı içerisinde sözleşmeli personele yönelik düzenlemeler söz konusu olacak. Söz konusu olan durum daha önce de gündeme gelmişti. Sunulan bu düzenleme ile beraber bu sorunun çözüme kavuşacağı düşünülmekte.

ek gösterge

Sorunlar çözüme kavuşacak mı?

İmza yetkisinin düzenlemeye konu olması birçok sorunun çözüleceğini anlamını taşımakta. Sözleşmeli memurlar, 657 sayılı yasada "devlet işleri memur eliyle yürütülür" hükmü nedeniyle ne kadar tecrübeli olursa olsun, uzun yıllar görev yapsa da imza yetkisi kullanamıyordu. Bunun düzenlemesi ile beraber artık kırtasiyecilik ortadan kalkabilir.

Görevde yükselme ve unvan değişiklikleri gibi durumlarda da hak sahibi olamıyorlarken artık bu düzenleme ile çözüme kavuşacak konular arasında bunlar da bulunacak ve yıllık izin konusunda ise izinler sonraki yıllara devredilebilecek.

Kadro ve ek gösterge

Bakan Bilgin konu ile ilgili istekler üzerine düzenlemeler yapıldığını söylemiş ve bunların artık çözülmek istendiğini ifade etmişti. Bu konu ile ilgili ise çözüm için yapılacakları ifade etmiş ve şu sözleri kullanmıştı, "Sözleşmelileri de kadrolu haklara sahip çalışanlarla benzer haklara sahip hale getireceğiz ama bunu gönüllülük esasına bağlayacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal