Sosyal Mesafe İçin 2 Buçuk Metre Uzunluğunda Bisiklet Yaptı

Adana’da bir bisiklet tasarımcısı koronavirüs salgınıyla mücadelede ‘evde kal’ çağrısına dikkat edilirken, sosyal mesafeyi muhafaza etmek için iki buçuk metre yüksekliğinde ‘Koronasiklet’ adında bir bisiklet tasarladı.

27.07.2020-10:49 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-11:04)

Uçakların fren sisteminden de yola çıkılarak bisiklete fren yapan Yaşar Demir, bisikletin sürüşünü daha da güvenli duruma getirdi. Demir, 'İnsanlar beni görünce kaza yapacaklar diye sürekli baktıkları için korkuyorum, dışarı çıkmıyorum' şeklinde konuştu.

Film ile dizilerde kullanılmak için özel yapım bisikletler üretimi yapan Adanalı tasarımcı Yaşar Demir koronavirüs salgınıyla mücadelede ‘evde kal’ çağrısına dikkat edilirken özel bir bisiklet yapmayı düşündü. Arkadaşlarıyla fikir alışverişi yapan Demir, hem ilgi toplamak hem de sosyal mesafeyi korumak için iki buçuk metre yüksekliğinde bir bisiklet yaptı.

Özel olarak tasarladığı bisikletiyle trafiğe kapalı yollarda sürüş yapan Yaşar Demir, bisikleti durdururken dengede kalamadığını gördü. Adana Havalimanı’nın etrafındaki atölyesinde uçakların inişini seyreden genç tasarımcı uçakların fren sisteminden yola çıkarak bisikletin gövdesinin ortasına açılıp kapanabilen iki tekerlek daha ekledi. Böylelikle bisikletin sürüşü daha güvenli oldu.

Hem bisikleti hem de sürüşünü sosyal medya hesabından paylaşan genç tasarımcının bisikletini herkes beğenerek sürüş için randevu bile talep etti.

Yaşar Demir, İHA muhabirine yaptığı açıklamasında, 13 senedir bisiklet tasarladığını dile getirerek '2007 yılından bu yana sıra dışı bisikletler yapıyorum. 20 veya 30 çeşit bisiklet tasarladım. Birçok sinema filminde, müzik kliplerinde bisikletlerim kullanıldı. Fatih Ucum, Gökhan Türkmen gibi sanatçıların klibinde kullanıldı. Derya Şensoy, Burak Tozkoparan gibi ünlülerin sinema filmlerinde bisikletlerim kullanıldı' şeklinde konuştu.

‘Koronasiklet’in özelliklerinden ve tasarlanma sebebiyle ilgili bilgi veren Demir, 'Bundaki amacım sıra dışı kendimce değişik bir model yapmaktı. Arkadaşımla fikir yürüterek bunu tasarladık. Bisikleti bitirip sürdüğümde her şey güzeldi ancak duramıyordum. Uçakların inişini izlediğim sırada onların fren sisteminden esinlenip fren sistemi tasarladım. Şu anda zeminler çok düzgün olmadığı için her yerde duramıyorum. Çok rahat bir bisiklet. 2 buçuk metre yüksekliğinde ve her yeri görebiliyorsunuz. İnsanlar beni görünce kaza yapacaklar diye sürekli baktıkları için korkuyorum, dışarı çıkmıyorum' diye konuştu.

Türkiye’deki bisiklet yollarının daha da büyütülmesi gerektiğinin altını çizen tasarımcı, 'Bisiklet yolu ve kültürü ülkemiz için çok önemli. Biz her konuda ülkemiz olarak ileri gelen devletlerinden biriyiz. Bisiklet yollarının daha da gelişmesini istiyoruz' ifadelerini kullandı.

KORONASİKLET

Salgın sürecinde bisikleti tasarlaması ve hayata geçirmesinin kendisine avantaj kattığını ifade eden Yaşar Demir, 'Pandemi sırasında atölyeme kapandım bunu yapmaya başladım. Hem insanlarla mesafemi korumak için hem de korona virüsten korunmak için bunu yaptım. Adını da ‘koronasiklet’ koydum. Pandemi sırasında güzel bir gelişme oldu' dedi.

'ÇIKAN, PARAŞÜTLE Mİ İNECEĞİM DİYE DÜŞÜNÜYOR'

Bisiklete binmek için giden Selim Ağaçdalı adlı vatandaş da, 'Bisikleti görünce ilk başta köpek saldırıları için birebir gibi geliyor. Adana sıcak memleket ben sürdüm yukarısı daha fazla esiyor. Adanalıya imkansız de sonra izle. Gençlerimize ilham verilse aslında çok güzel şeyler yapıyor. Çıkması zor, inmesi zor. Çıkan kişi paraşütle mi ineceğim diye düşünüyor' şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal