Sosyal medyada büyük deprem olacak iddiası: EGM tarafından yasal işlem başlatıldı

Sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından ‘’7.4 büyüklüğünde bir deprem olacak’’ iddiası üzerine EGM tarafından yasal işlem başlatıldı. EGM tarafından yapılan açıklamada, "yeni bir deprem beklendiği" yönündeki paylaşımlara itibar edilmemesini ve bu tür paylaşımlar yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı ifade edildi. İşte detaylar...

24.11.2022-09:22 - (Son Güncelleme: 24.11.2022-17:30) Sosyal medyada büyük deprem olacak iddiası: EGM tarafından yasal işlem başlatıldı

Düzce’de geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem birçok ilde hissedilmişti. Yaşanan bu depremi fırsat bilerek halkı korkuya sürüklemek isteyen bazı sosyal medya kullanıcıları,   "AFAD 7.4 büyüklüğünde deprem beklendiği açıkladı." şeklinde paylaşımlarda bulundu. Söz konusu iddialar hakkında yasal işlemler başlatan Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yapılan açıklamada,  "yeni bir deprem beklendiği" yönündeki paylaşımlara itibar edilmemesini ve bu tür paylaşımlar yapanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı kaydedildi.

EGM Deprem

EGM tarafından yasal işlem başlatıldı

AA’nın yer verdiği habere göre; EGM’den yapılan resmi açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarından, merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan deprem sonrası yeni bir deprem beklendiğine ilişkin paylaşım yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan yeni bir deprem beklendiği yönündeki dezenformasyon içerikli provokatif paylaşımlara itibar etmeyiniz. Bu ve benzeri paylaşım yapan hesap yöneticileri hakkında yasal işlem başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal