Sosyal medyada borsa tuzağına dikkat: Hisse önerenlere ceza kapıda

Borsa İstanbul’da son dönemde artan yatırımcı sayısına karşı uzmanlardan sosyal medya uyarısı geldi. Yapılan uyarılara göre sosyal medyada 'uzman' kisvesiyle hisse öneren hesaplara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

08.10.2023-10:02 - (Son Güncelleme: 08.10.2023-10:02)

Borsaya son dönemde talebin artması sonrası Sosyal Medya üzerinden hisse tavsiyesine bulunan manipülatör hesapların sayısında da artış yaşanıyor. Uzmanlar, manipülatörler için yeni düzenlemenin de yolda olduğunu belirtiyor.

Hisse önerenlere ceza kapıda

Hiçbir uzmanlığı olmadığı halde, zenginlik vaadederek hisseler hakkında yanlış yönlendirme yapan sosyal medya hesapları incelemeye alındı. Söz konusu hesapların kapatılması da gündemde.

Borsa İstanbul Manipülatör Hesaplar

Herkes bu işin içinde

Atv Haber'e konuşan A Para Genel Yayın Yönetmeni Özlem Doğaner, "Herkes bu işin içinde. Herkesin bu ilgilisine de Nasıl kendi lehime çeviririm diye düşünen maalesef birileri çıktı. Her ne kadar 'yatırım tavsiyesi değildir' diyerek üst başlık koysalar da sürekli al-sat şeklinde tavsiyede bulunuyorlar. " ifadelerini kullandı.

Bunların tamamı oyun

Avukat Şükrü Sarıdere de yaptığı açıklamada "Kimse kimseye oturduğu yerden sosyal medya üzerinden 2 lirasını lira yapmaz. Bunların tamamı düzmecedir, tamamı oyundur" diye konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal