Sosyal medya emojileri ne kadar doğru kullanılıyor? 2022 yanlış anlamda kullanılan 5 emoji

Sosyal medyadaki en temel iletişim unsurları olan emojilerin bir çoğu aslında yanlış anlamda kullanılıyor. Peki Sosyal medya emojileri ne kadar doğru kullanılıyor? İşte 2022 yanlış anlamda kullanılan 5 emoji...

09.06.2022-16:23 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-16:23) Sosyal medya emojileri ne kadar doğru kullanılıyor? 2022 yanlış anlamda kullanılan 5 emoji

Teknolojinin gelişmesiyle beraber uzun bir süredir hayatımızda olan sosyal medya uygulamalarında milyonlarca insan çeşitli görsel simgelerle duygusal tepkilerini konuştukları insanlara iletiyor. Emojiler olarak adlandırılan bu görsel öğelerin her biri kendine özel anlamlara sahip oluyor. Fakat bir çok kullanıcı, duygularını karşı tarafa aktarmak için yanlış emoji türlerini tercih edebiliyor. Peki Sosyal medya emojileri ne kadar doğru kullanılıyor?

Sosyal medya emojileri ne kadar doğru kullanılıyor?

Günlük hayatta pek çok insan birçok emojiyi yanlış anlamda kullanıyor. İşte 2022 yanlış anlamda kullanılan 5 emoji:

Baş aşağı gülen yüz emojisi

Yanlış kullanılan 5 emoji

TextAnywhere tarafından yapılan 1000 kişilik bir ankete göre, baş aşağı gülen yüz, yanlış anlaşılan ilk beş emojiden birisidir. Alaycılık, ironi, mizah ve sersemliği kolayca temsil edebilir, aynı zamanda birisinin "oh iyi" yazmak yerine kullanabileceği gariplik veya hayal kırıklığını da temsil edebilir. Fakat pek çok kullanıcı bunu bildiği anlamda yani mutluluk simgesi olarak kullanabiliyor.

Bilgi masası çalışanı emojisi

Yanlış kullanılan 5 emoji

Bilgi masasında çalışan sarışın bir kadını gösteren bu emoji bilinenin aksine ‘her neyse’ anlamında değil ‘küstahlık’ göstermek için kullanılıyor.

Burundan buhar çıkaran yüz emojisi

Yanlış kullanılan 5 emoji

Bu emoji türü de yanlış anlaşılan emoji türleri arasında yer alıyor. Burundan buhar çıkaran yüz emojisi aslında öfke, hayal kırıklığı gibi duygular için kullanılması gerekirken, bir çok kişi bu emojiyi hapşırma anlamında kullanıyor.

Yüz buruşturma emojisi

Yanlış kullanılan 5 emoji

Her ne kadar öfke anlamında kullanılıyor olsa da yüz buruşturma emojisinin gerçek anlamı sinirlilik, beceriksizlik ve utanç anlamında kullanılması gereken bir emojidir.

Sarılma yüzü emojisi

Yanlış kullanılan 5 emoji

Bir çok insan bu emojisi herkes el sallama olarak kullanıyor. Fakat bu sadece sarılmak isteme anlamında kullanılması gereken bir emojidir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal