12.08.2022-11:20 (Son Güncelleme:12.08.2022-11:20)


1

Dışişleri bakanı açıkladı

Dışişleri bakanı açıkladı

Daha öncelerinde istihbaratlar arasında görüşmelerin yaşandığını ancak bir süre sonra kesinti olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasına şöyle devam etti:



2

Açıklamaları gündeme damga vurdu

Açıklamaları gündeme damga vurdu

"Şimdi tekrar başladı. Sonuçta bu istihbaratlar arasındaki görüşmede birçok önemli konular gündeme geliyor. Benim Bağlantısızlar Toplantısı'nda, Belgrad'da ayaküstü diğer bakanlarla sohbet ederken Suriye Dışişleri Bakanıyla da ayaküstü kısa bir sohbetim oldu.” dedi.



3

'Teröristlerin temizlenmesi lazım'

'Teröristlerin temizlenmesi lazım'

Çavuşoğlu, “O toplantı marjında, yemekten önce. Sonuçta orada da biraz önce söylediğim, bu ülkenin tek çıkar yolunun siyasi uzlaşı olduğunu... Teröristlerin temizlenmesi lazım. Kim olursa olsun, adı ne olursa olsun ama diğer taraftan muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi de söyledik." Sözleriyle açıkladı.



4

Türkiye'nin desteği

Türkiye'nin desteği

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin, Suriye'nin toprak bütünlüğünü herkesten daha çok desteklediğinin altını çizerek, "Yanı başımızda olan bir ülkenin sınır bütünlüğü, toprak bütünlüğü ve barışı bizi doğrudan etkiliyor olumlu anlamda. Tersine gelişmeler bizi ne kadar etkiledi görüyoruz.” dedi.



5

'Suriye'nin topraklarında gözümüz yok'

'Suriye'nin topraklarında gözümüz yok'

Ayrıca “Sonuçta bölücü terör örgütlerine karşı verilecek mücadeleyi de biz her zaman destekleriz. Sonuçta bizim Suriye'nin topraklarında gözümüz yok" sözlerini ekledi.



6

Bölünme riski

Bölünme riski

Eğer Suriye’de birlik beraberlik olmazsa Suriye’nin bölünme riskiyle karşı karşıya olacağını belirten Çavuşoğlu, açıklamasına şunları da ekledi:



7

'YPG/PKK'nın tek amacı'

'YPG/PKK'nın tek amacı'

Çavuşoğlu, "YPG/PKK'nın tek amacı Suriye'yi bölmek. Suriye'nin bölünmesini engellemek için Suriye'de güçlü bir yönetimin olması lazım, topraklarının her köşesine hakim olabilecek bir irade ancak birlik ve beraberlikle olur. Hep bunu söylüyoruz. Kendilerine de o zaman, bu özel bir görüşme değil, ayaküstü bir sohbet olmuştu. Onun dışında herhangi bir temas olmadı." dedi.



8

Türk bayrağını yaktılar!

Türk bayrağını yaktılar!

Çavuşoğlu’nun açıklamasından sonra Suriyeli muhalifler sokağa döküldü. "Muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda buna destek olabileceğimizi de söyledik" açıklamasına tepki gösteren muhalifler, eylemlerinde Türk bayrağı yaktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR