Sosyal konut projesi ucuz konut başvurusu nasıl yapılır? TOKİ sosyal konut başvuru şartları nelerdir? Bakan Murat Kurum'dan TOKİ açıklaması

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada TOKİ sosyal konut projesini duyurdu. Dar geliri olan ailelerin başvurduğu TOKİ ile ilgili başvuruların ne zaman yapılacağı merak edilmektedir. TOKİ başvuru şartları nelerdir? 81 ili kapsayan sosyal konut projesi ile ilgili detaylar haberimizde yer almaktadır.

19.04.2022-18:14 - (Son Güncelleme: 19.04.2022-18:14) Sosyal konut projesi ucuz konut başvurusu nasıl yapılır? TOKİ sosyal konut başvuru şartları nelerdir? Bakan Murat Kurum'dan TOKİ açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülkemizde bir sosyal konut projesi hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

2022 TOKİ başvuruları ne zaman?

TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili henüz net bir tarih açıklanmadı. Bakan Murat Kurum, canlı yayında yaptığı konuşmada Haziran ayını işaret etti.

'Devletin bütün birimleri verilen görevler üzerine çalışıyorlar. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yabancılara vatandaşlık için konut satışını 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarttık. Konut maliyetleri arttı. Biz vatandaşımızı hiçbir konuda açıkta bırakmadık bu konuda da hassasiyetimiz belli. Haziran ayın' da TOKİ müjdesini vereceğiz' açıklamalarında bulundu.

TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları nelerdir?

-T.C vatandaşı olmak

-Toplu konut idaresinden konut satın almamak

-Toplu konut idaresinden konut kredisi kullanmamış olmak (Şehit aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler)

-Projenin yer aldığı il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet etmesi gerekiyor. Projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması gerekir.

-Kişinin kendisi, eşi, çocukları yalnızca bir adet başvuru yapmaları gerekmektedir.

-TOKİ başvuru tarihinden itibari ile 25 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.

-Kendisine, eşi ya da çocukları (bahçe, tarla, köy evi, işyeri, bağ) hariç kayıtlı kat irtifaklı /kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün ya da konutun olmaması

-Aylık hane gelirinin en fazla 10.000 TL olmalı.

Başvuru şartlarını taşıyanlar:

1.Şehit aileleri, Harp ve Malulleri ile Dul ve Yetimlerinin

2.En az %40 engelli vatandaşlar

3.Emekli vatandaşlar

4.Diğer alıcı adaylarının başvuruları ayrı olarak alınacak.

TOKİ başvurusu nasıl yapılır

Bakanlıktan TOKİ müjdesi

Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada:

'Dünyadaki bütün  gelişmiş ülkelerin hepsinde konut fazlalığı bulunmaktadır. İnşaat malzemelerinde ki artışlarda göz önünde bulundurmak gerekir. Tedarik etmeyi bırakın tedarik zincirinde sorunlar var ki ancak 9-10 aya randevu verilmektedir. Dünya genelinde artış görülmektedir. Avrupa'da insanlar bu artıştan dolayı eylemler yapmaktadırlar.

Fırsatçılar yüzünden tüm sektörü itham etmek zor. Araştırmalar devam ediyor ve tespit edilenlere yatırımlar uygulanıyor.

Bakanlık olarak denetimlerimizi düzenli yapmaktayız. Girdi- çıktı maliyetleri sürekli inceleniyor. TOKİ'de bu yüzden var. Son 20 yıldır 1.200 bin konut ürettik. 100 bin sosyal konut yaptık.'

81 ilde sosyal konut projesi başlıyor

Kabine toplantısında artışlarla ilgili ihracatı başladık. Öncelikle ülkemizde ki taleplerin karşılanması gerekir. Ülke ihracatı yapacağız. 81 ilde TOKİ sosyal konut projesini başlatıyoruz. Kentsel dönüşüm konutları yapmaktayız. Deprem riskini azaltacak konutlar inşa edeceğiz.

Son 5 yılda 40-50 bin yabancıya söz konusu. Bu yıl 1,5 milyon satış içinde 59 bin yabancıya konut satış yapılmaktadır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal